“Ако имах риба, досега да съм я избила с тази рецепта!”. Така Люси Евтимова от Lussi’s World of Artcraft описва накратко нейната великолепна рецепта за домашен сечуански сос и коктейлни кюфтенца, приготвени с естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Виж по-долу съставките и всички стъпки по приготвянето и бъдеи спокоен за следващия мини празник вкъщи.
Детайли
Servings
Prep time
Cooking time
Calories
Съставки за соса
250 мл пилешки бульон
2 ч.л. кафява захар
1-2 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. лют пипер на люспи
1/2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. пресен джинджифил
1 с.л. сладък чили сос
2 ч.л. винен оцет
1 ч.л. оризов оцет
Приготвяне на соса
- В подходящ съд слагате на котлона естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, кафявата захар, оцета, джинджифила, чили соса и подправките.
- При завирането добавяте пилешкия бульон и нишестето и бъркате, докато сосът се сгъсти.
Съставки за кюфтенцата
400 г кайма
1 среден картоф
1 средна глава лук
1/3 връзка магданоз
черен пипер, кимион и сол на вкус
Приготвяне на кюфтенцата
- В купа слагате каймата и прибавяtе рендосания на ситно картоф, който сте сварили леко. Прибавяте рендосан или нарязан на ситно лук, магданоза и подправките за овкусяване.
- След това правите кюфтенца с големината на малък орех и ги редите в чиния.
- Пържите кюфтетата в добре загрята мазнина от всички страни. Преди да ги извадите, ги заливате в счуанския сос.
- За да направите кюфтенцата в ястие, може да добавите към тях при пърженето нарязана червена чушка, салата айсберг или други зеленчуци.
- Преди поднасяне поръсвате със сусам.
Още повече детайли и някои хитрости при отделните стъпки може да откриеш в блога на Люси Евтимова.