Идва ред на следващата вкусна рецепта, част от кампанията ни “Избери изцяло натурален вкус“. Днес тя е на Маги Пашова, която ни представя една от 4-те основни съставки на Kikkoman естествено ферментирал соев сос – пшеницата. По този повод Маги ни е приготвила изумителна веган паста с гъби и чери домати.
А ти не забравяй, че само с 1 закупен продукт Kikkoman имаш шанс да спечелиш страхотна пекарна за хляб Tefal. Виж повече тук: www.kikkofood.bg. Успех!
Детайли
4 човека
10 минути
15 минути
Съставки
350 г пълнозърнеста паста
3-4 клонки чери домати
200 г гъби
1 глава лилав лук
2-3 скилидки чесън
½ чаша растително мляко
1 с.л. брашно
3 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус
веган пармезан за поръсване (по желание)
Приготвяне
- Загрейте фурната на 200 ºC и подредете чери доматите в тава, застлана с хартия за печене. Напръскайте с малко зехтин, поръсете със сол и печете 15-20 минути, докато кожата им започне да се бръчка и накъсва.
- Сварете пастата ал денте според инструкцията на опаковката.
- Загрейте останалия зехтин в дълбок тиган. Добавете чесъна, лука, гъбите и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Всички останали стъпки, както и пълно описание на рецептата, приготвена специално за теб от Маги Пашова, може да видиш в нейния блог.