Соевият сос е отлична съставка за сладките десерти. Тайната на Kikkoman естествено ферментирал соев сос е в чистотата на неговите съставки, в естествения процес на ферментация и във всичките му над 300 вкусови компонента.
И така, не ти остава друго, освен да обогатиш още повече кулинарните си творенияи и да преоткриеш онзи вълшебен солено-сладък оттенък на соевия сос.
Ето някои от нашите любими, като съвсем скоро ще допълним тази така вкусна колекция.
Новите стари десерти
Десертите със соев сос са особено популярни в Япония. А това е страна, известна с изящните си и великолепни десерти. Използват соевия сос дори за сладоледи, с което придават на практика един леко карамелен вкус на това прекрасно удоволствие. Друга много изявена тенденция е соевият сос да се добавя към карамела, или към шоколадово барче, шоколадов крем, както и към всякакви кейкове, парфета или десерти с бутер тесто. Резултатъ е, че в комбинация със сладко умами вкусът наистина се разгръща максимално и може само да се насладиш както никога преди на следващия Kikkoman десерт.
A famous Japanese pastry chef has created a sponge roll that harmonises the flavours of soy sauce and vanilla in a very unique way. In fact, it’s so good that it already has a big fan base outside Japan.
Твоите Kikkoman десерти
Истината е, че почти няма десерт, който да не можеш да направиш още по-фантастичен, като добавиш Kikkoman. Ето още няколко идеи от нас, но не забравяй, че всичко останало зависи от въображението ти!
Зелено смути с плодове и соев сос
Ананас и ягоди с карамелен топинг от соев сос
И една абсолютна класика: Шоколадово брауни с карамел
А и съвсем скоро ще споделим още една сладка феерия тук. Очаквай я!