Детайли
Порции
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
60 минути
Време за мариноване
2 часа
Сандра Алексиева от 1001 Рецепти приготви специално за Kikkoman уникално вкусни телешки ребра в Kikkoman Терияки марината с Kikkoman Терияки барбекю сос. Опитай и няма да съжаляваш!
Съставки
200 мл Kikkoman Терияки марината
800 – 1 000 г телешки ребра
6 с.л. Kikkoman Терияки барбекю сос
200 мл кетчуп
150 мл мед
1 с.л. нишесте
черен пипер
Приготвяне
- В дълбока купа разбъркайте добре Kikkoman Терияки марината с меда и кетчупа. Добавете черен пипер и с получената марината залейте ребрата.
- Покрийте с фолио и ги оставете поне за около 2 часа в хладилник.
- След това покрийте с алуминиево фолио и ги сложете във фурна при 200 градуса за около 50 минути. После махнете фолиото и отново ги сложете във фурната за още около 10-ина минути при 180 градуса.
- Сложете ребрата в друг съд и ги полейте с Kikkoman Терияки барбекю сос, след което хубаво размажете с четка соса, за да обхване месото нявсякъде.
- За соса-гранитура използвайте прецеден сосът, който остава в тавата от ребрата и добавете нишестето към него, сед като го загреете на котлон преди това.