fbpx
картофи веган рецепта авокадо

Картофени стекове с крем авокадо (веган рецепта)

За любителите на прецизно подредената чиния и вкусното съдържание в нея тази рецепта за картофени стекове наистина е чудесно решение! Карамеленият сос се комбинира превъзходно със зеленчуците и авокадото – увери се сам!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

25 минути

kJ/kcal:

1312/315

Съставки за картофените стекове

Съставки за крема от авокадо

  • ½ голямо авокадо

  • 100 мл бадемово мляко

  • 2 с.л. кокосово мляко

  • ½ ч.л. лимонов сок

  • 1 ч.л. захар

  • сол, пресен пипер

Съставки за зеленчуците

  • 100 г червени чушки

  • 100 г жълти чушки

  • 100 г зелен фасул

  • 1 с.л. мазнина

  • сол, пресен пипер

Приготвяне

  • Картофени стекове: измийте и нарежете диагонално картофите на парчета с дебелина около 1.5 см. Подрете “колелцата” едно до друго, покрийте ги с готварско фолио и на фурна ги запечете за около 4-5 минути при 180 градуса. След това махнете фолиото и оставете картофите да изстинат леко, след което ги поръсете с брашно.
  • Крем от авокадо: разрежете авокадото на две, махнете костилката, нарежете вътрешността на средно големи парчета и пюрирайте с бадемовото и кокосово млека. Сложете пюрето в малка купа, затоплете го и го подправете с лимоновия сок, захар, сол и пипер.
  • Зеленчукова гарнитура: изчистете от семките чушките, измийте ги хубаво и ги нарежете на ленти. Измийте фасула и махнете крайчетата. В по-дълбок тиган загрейте мазнината, добавете чушките и фаусла и сотирайте, след което подправете на вкус със сол и пипер.
  • Загрейте отново в тиган маргарина, запържете картофените колелца от двете страни на средна температура и като са готови, ги сложете в съд с похлупак, за да ги запазите топли.
  • В тигана сложете захар и ябълков сок и кипнете сместа, докато сокът не започне да се сгъстява. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и отново изчакайте да заври, след което добавете картофите и ги карамелизирайте.
  • Сложете зеленуците едни до други, добавете малко авокадо крем и добавете картофения стек, като го залеете леко с останалия карамелен сос от тигана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *