fbpx
сьомга Терияки Люси Евтимова рецепта

Сьомга Терияки с безглутенова гарнитура

А това е поредната вкусотия, приготвена от Люси Евтимова от Lussi’s World of Artcraft специално за нас – ястие като от ресторант само за 20 минути, с което и стомахът, и очите ще са пълни.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки

Съставки за гарнитура

  • 1/2 ч.ч. ориз

  • 1/2 малка глава броколи

  • шепа сушени гъби шийтаке 

  • 1 скилидка чесън

Приготвяне

  • В тенджера слагате ориза и вода, като водата е в съотношение 3 към 1 спрямо ориза. Слагате няколко капки олио и сол на вкус и оставяте ориза да се свари по метода на абсорбирането, като първоначално го кипвате, а след това оставяте на тих огън, под капак и го разбърквате периодично, докато поеме цялата течност.  
  • Нарязвате рибата на порции и слагате в подходяща тавичка, в която сте сложили малко олио на дъното. Слагате парчетата сьомга, като отгоре намазвате от ароматния Kikkoman Терияки марината с чесън и мед. Завършвате с  лимоновия сок и лют пипер и слагате да се пече на 180 градуса за около 12 минути.
  • През това време бланширате броколите в кипната, подсолена вода за около минута, а след това отцеждате и изплаквате със студена вода. 

Всички останали стъпки и детайлното им описание може да видиш в блога Lussi’s World of Artcraft.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *