Съвсем скоро предстои първият учебен ден и няма как да не се вълнуваме! С помощта на Теди Титова от Домашни вкусотии подготвихме чудесен вариант за училищен обяд или следобедна закуска в кутията за храна на вашето дете. Насладете се на тези перфектни зеленчукови палачинки, приготвени с Kikkoman Тамари без глутен и Kikkoman препечено сусамово олио. И чудесна нова учебна година!
Детайли
Порции
4 бр. палачинки
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
10 минути
Съставки
1 тиквичка ( 200 г)
1 червена чушка
1 морков
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. Kikkoman Тамари без глутен
200 г брашно без глутен
2 яйца
100 мл прясно мляко
1 с.л. копър
100 г кашкавал
200 г шунка
2-3 с.л. Kikkoman препечено сусамово олио
Приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за зелнчукови палачинки е настъргването на зеленчуците. Започнете с тиквичката, която се настъргва на едро ренде, а след това се отцежда добре през кухненска кърпа. Следват чушката и моркова.
- Зеленчуците се разбъркват добре и към тях се добавят соевият сос Kikkoman Тамари без глутен и копъра.
- Разбъркваме зеленчуците и добавяте 2 яйца към тях. На етапи добавяте и брашното, бакпулвера и млякото. Трябва да получите смес, наподобяваща тази за палачинките.
- За да не залепват зеленчуковите палачинки, намажете тигана с Kikkoman препечено сусамово олио. Разпредете сместа в тигана равномерно, а отгоре подредете кашкавал и резени шунка.
- Когато зеленчуковата палачинка се изпече от едната страна, обърнете от другата. Запичваме за кратко и с помощта на чиния обръщаме отново палачинката.
- Накрая, навийте още топли палачинките.