fbpx

Зеленчукови палачинки (видео)

Съвсем скоро предстои първият учебен ден и няма как да не се вълнуваме! С помощта на  Теди Титова от Домашни вкусотии подготвихме чудесен вариант за училищен обяд или следобедна закуска в кутията за храна на вашето дете. Насладете се на тези перфектни зеленчукови палачинки, приготвени с Kikkoman Тамари без глутен и Kikkoman препечено сусамово олио. И чудесна нова учебна година!

Детайли

Порции

4 бр. палачинки

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

10 минути

Съставки

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за зелнчукови палачинки е настъргването на зеленчуците. Започнете с тиквичката, която се настъргва на едро ренде, а след това се отцежда добре през кухненска кърпа. Следват чушката и моркова.
  • Зеленчуците се разбъркват добре и към тях се добавят соевият сос Kikkoman Тамари без глутен и копъра.
  • Разбъркваме зеленчуците и добавяте 2 яйца към тях. На етапи добавяте и брашното, бакпулвера и млякото. Трябва да получите смес, наподобяваща тази за палачинките.
  • За да не залепват зеленчуковите палачинки, намажете тигана с Kikkoman препечено сусамово олио. Разпредете сместа в тигана равномерно, а отгоре подредете кашкавал и резени шунка.
  • Когато зеленчуковата палачинка се изпече от едната страна, обърнете от другата. Запичваме за кратко и с помощта на чиния обръщаме отново палачинката.
  • Накрая, навийте още топли палачинките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *