Това е типична street food, сладка царевица, която се яде в движение или се консумира като част от друго основно ястие. Можете да добавите още подправки или пресни билки към ястието, ако желаете – всичко е въпрос на вкус. Пробвайте и няма да съжалявате!
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
1392 kJ / 331 kcal
Съставки
2 царевични кочана
3 с.л. Kikkoman Терияки марината
2 с.л. майонеза
30 г настъргано твърдо сирене (пармиджано)
0,5 ч.л. сушен риган
0,5 ч.л. кимион на прах
0,5 ч. л. чили на прах
Приготвяне
- Оставете тенджера с вода да заври. Обелете люспите на царевицата и я гответе предварително за 5 минути, след което я отцедете.
- Намажете царевицата с 1-2 с.л. Kikkoman Терияки марината и я оставете да се маринова, докато загрявате скарата или тигана. Печете на скара за няколко минути, докато получи следи от овъгляване.
- Смесете майонеза с 1 с.л. Kikkoman Терияки марината и намажете царевицата. Поръсете с настърган кашкавал и подправки. Можете да добавите допълнителни билки като магданоз или кориандър, или друго по ваш избор.