fbpx

Царевица на грил (кочан)

Това е типична street food, сладка царевица, която се яде в движение или се консумира като част от друго основно ястие. Можете да добавите още подправки или пресни билки към ястието, ако желаете – всичко е въпрос на вкус. Пробвайте и няма да съжалявате!

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

1392 kJ / 331 kcal

Съставки

  • 2 царевични кочана

  • 3 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 2 с.л. майонеза

  • 30 г настъргано твърдо сирене (пармиджано)

  • 0,5 ч.л. сушен риган

  • 0,5 ч.л. кимион на прах

  • 0,5 ч. л. чили на прах

Приготвяне

  • Оставете тенджера с вода да заври. Обелете люспите на царевицата и я гответе предварително за 5 минути, след което я отцедете.
  • Намажете царевицата с 1-2 с.л. Kikkoman Терияки марината и я оставете да се маринова, докато загрявате скарата или тигана. Печете на скара за няколко минути, докато получи следи от овъгляване.
  • Смесете майонеза с 1 с.л. Kikkoman Терияки марината и намажете царевицата. Поръсете с настърган кашкавал и подправки. Можете да добавите допълнителни билки като магданоз или кориандър, или друго по ваш избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *