Японски фюжън обрат на обикновената храна, този огретен с къри и ориз е пълен със сочни морски дарове и гарниран с кремообразен, златист сос бешамел. Разбира се, разковничето за умами вкуса се крие в естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
4408 kJ / 1053 kcal
Съставки за морските дарове
60 г моркови
60 г лук
30 г целина
1 скилидка чесън
40 г масло
300 г микс от морски дарове (калмари, миди, скариди, сепия, октопод)
1 ч. л. къри на прах
1 с. л. див лук
Съставки за сос бешамел
30 г масло
30 г пшенично брашно
250 мл мляко
Приготвяне
- Сварете ориза според указанията на опаковката. Оставете да изстине и сложете в съд за фурна.
- Измитите морков и целина се нарязват на малки кубчета, лукът се нарязва на кубчета, чесънът се наситнява и всичко се запържва в маслото до златисто кафяво. След това добавете сместа от морски дарове и запържете още 3 минути. Накрая подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и кърито. Поставят се в купа с ориза.
- Разтопете маслото, добавете брашното и запържете за 2 минути, след това добавете прясното мляко и разбъркайте енергично, за да премахнете бучките. Оставете да заври и подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер. Залейте ориза с морски дарове от стъпка 1.
- Настържете моцарелата на ръка върху горната част на дорията и поръсете с Kikkoman PANKO хрупкави трохи от изпечен хляб. Печете на 200 °C за 25 минути.
- Накълцайте дивия лук.
- Сервирайте готовото ястие в чинии и гарнирайте с нарязан див лук.