fbpx

Къри огретен от морски дарове с бешамел

Японски фюжън обрат на обикновената храна, този огретен с къри и ориз е пълен със сочни морски дарове и гарниран с кремообразен, златист сос бешамел. Разбира се, разковничето за умами вкуса се крие в естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

4408 kJ / 1053 kcal

Съставки

  • 150 г ориз за суши

Съставки за морските дарове

  • 60 г моркови

  • 60 г лук

  • 30 г целина

  • 1 скилидка чесън

  • 40 г масло

  • 300 г микс от морски дарове (калмари, миди, скариди, сепия, октопод)

  • 60 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1 ч. л. къри на прах

  • 1 с. л. див лук

Съставки за сос бешамел

Приготвяне

  • Сварете ориза според указанията на опаковката. Оставете да изстине и сложете в съд за фурна.
  • Измитите морков и целина се нарязват на малки кубчета, лукът се нарязва на кубчета, чесънът се наситнява и всичко се запържва в маслото до златисто кафяво. След това добавете сместа от морски дарове и запържете още 3 минути. Накрая подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и кърито. Поставят се в купа с ориза.
  • Разтопете маслото, добавете брашното и запържете за 2 минути, след това добавете прясното мляко и разбъркайте енергично, за да премахнете бучките. Оставете да заври и подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер. Залейте ориза с морски дарове от стъпка 1.
  • Настържете моцарелата на ръка върху горната част на дорията и поръсете с Kikkoman PANKO хрупкави трохи от изпечен хляб. Печете на 200 °C за 25 минути.
  • Накълцайте дивия лук.
  • Сервирайте готовото ястие в чинии и гарнирайте с нарязан див лук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *