fbpx

Шоколадов мус

Лек, но интензивен вкус, благодарение на черния шоколад. А капка естествено ферментирал соев сос Kikkoman придава допълнителната умами дълбочина. Ето как трябва да изглежда перфектният мус!

Детайли

Порции

4

Време за подготовка

20 минути

Калории

2515 kJ / 604 kcal

Съставки

  • 180 г черен шоколад (приблизително 53% какао)

  • 3 с. л. захар

  • 2 с. л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • ½ шушулка ванилия

  • ½ портокал, настърган

  • 2 яйца

  • 150 мл бита сметана

  • 4 с. л. разбита сметана

  • 250 г малини

  • 100 г черен шоколад

Приготвяне

  • Отделете жълтъците от белтъците и ги сложете в две средно големи метални купи. Уверете се, че купата за белтъците е много чиста, за да сте сигурни, че те ще се стегнат по-късно.
  • Нарежете шоколада и го разтопете в топлоустойчива купа върху водна баня.
  • Междувременно вземете друга купа и разбийте сметаната до почти твърд сняг, след което разбийте белтъците на много твърд сняг.
  • Сега разбийте жълтъците заедно със захарта, остърганите семена от ванилова шушулка, портокаловата кора и естествено ферментирал соев сос Kikkoman върху водна баня, докато сместа леко се сгъсти.
  • Извадете сместа от мармитата и бързо разбъркайте твърдите белтъци, шоколада и сметаната в жълтъчната смес, един след друг.
  • Изсипете това в купа с добър размер (не твърде голяма) и охладете за поне 60 минути.
  • Преди да сервирате, поставете купчица бита сметана върху всеки шоколадов мус и украсете с малини и парченца черен шоколад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *