fbpx

Пържени миди с карфиол и грах

Фюжън ястие, съчетаващо класически акомпанимент от миди с азиатски привкус. Необичайно и деликатно пържене, което работи отлично и при други морски дарове. А комбинацията от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman препечено сусамово олио е неповторима наслада за сетивата.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

1500 kJ / 360 kcal

Съставки

  • 200 г миди, само месо

  • ¼ ч. л. жълто къри на прах

  • 90 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 250 г карфиол

  • ½ връзка пресен лук

  • 1 пръчка целина

  • мазнина за готвене

  • 1 с. л. Kikkoman препечено сусамово олио

  • 150 г замразен зелен грах

  • 50 г захарен грах

  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора

  • ½ връзка мента, нарязана

  • 1 с. л. лимонов сок

  • ½ люта чушка, нарязана (по желание)

  • 1 шепа грахови кълнове (по желание)

  • 1 лимон, разполовен (по желание)

Приготвяне

  • Нарежете мидите на четвъртинки. Подправете с щипка жълто къри на прах и залейте с приблизително 30 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
  • Нарежете карфиола на розички. Бялата част на пресния лук нарязвате на ситно, а зелената нарязваме на 2 см парчета. Нарежете целината на ситно.
  • Загрейте малко олио в тиган. Добавете мидите и гответе около 1 минута на силен огън. Разбъркайте и гответе още една минута и извадете от тигана. Изсипете Kikkoman препечено сусамово олио в същия тиган и добавете карфиола, след което запържете за прибл. 2 минути. Добавете замразения грах, целината и бялата част на пресния лук и гответе около 2 минути. След това добавете мидите, захарния грах, зелената част на пресния лук и лимоновата кора. Подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и гответе още една минута. Накрая добавете нарязания джоджен и овкусете с лимоновия сок и лютия пипер.
  • Сервирайте с грахови кълнове и/или разполовен лимон по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *