Фюжън ястие, съчетаващо класически акомпанимент от миди с азиатски привкус. Необичайно и деликатно пържене, което работи отлично и при други морски дарове. А комбинацията от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman препечено сусамово олио е неповторима наслада за сетивата.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
1500 kJ / 360 kcal
Съставки
200 г миди, само месо
¼ ч. л. жълто къри на прах
250 г карфиол
½ връзка пресен лук
1 пръчка целина
мазнина за готвене
1 с. л. Kikkoman препечено сусамово олио
150 г замразен зелен грах
50 г захарен грах
1 ч. л. настъргана лимонова кора
½ връзка мента, нарязана
1 с. л. лимонов сок
½ люта чушка, нарязана (по желание)
1 шепа грахови кълнове (по желание)
1 лимон, разполовен (по желание)
Приготвяне
- Нарежете мидите на четвъртинки. Подправете с щипка жълто къри на прах и залейте с приблизително 30 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
- Нарежете карфиола на розички. Бялата част на пресния лук нарязвате на ситно, а зелената нарязваме на 2 см парчета. Нарежете целината на ситно.
- Загрейте малко олио в тиган. Добавете мидите и гответе около 1 минута на силен огън. Разбъркайте и гответе още една минута и извадете от тигана. Изсипете Kikkoman препечено сусамово олио в същия тиган и добавете карфиола, след което запържете за прибл. 2 минути. Добавете замразения грах, целината и бялата част на пресния лук и гответе около 2 минути. След това добавете мидите, захарния грах, зелената част на пресния лук и лимоновата кора. Подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и гответе още една минута. Накрая добавете нарязания джоджен и овкусете с лимоновия сок и лютия пипер.
- Сервирайте с грахови кълнове и/или разполовен лимон по желание.