Това пикантно чудо на един тиган съчетава пресни зеленчуци с опушената топлина на хариса, смесвайки азиатски и северноафрикански влияния. Това е чудесен начин да вдъхнете нов живот на остатъците от ориз за нула време. А страхотният вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman ще направят това предястие още по-любимо.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
2428 kJ / 580 kcal
Съставки
450 г предварително сварен ориз
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 см пресен джинджифил
1 морков
100 г броколи
½ червен пипер
½ връзка пресен лук
100 г замразен зелен грах
1 ч. л. паста хариса
2 яйца
мазнина за готвене
½ лимон или лайм (нарязани на филийки)
Приготвяне
- Нарежете лука на тънки лентички. Чесънът се наситнява, а джинджифилът се нарязва на ситно или настъргва. Обелете моркова и го нарежете на кубчета или кибритени клечки. Разделете броколите на малки розички. Нарежете чушката на кубчета. Накълцайте пресния лук. Изплакнете замразения зелен грах с топла вода, за да го размразите.
- Загрейте уока и добавете малко олио. Добавете нарязаните лук, чесън и джинджифил. Запържват се за кратко докато се ухаят. Добавете всички зеленчуци с изключение на пресния лук и разбърквайте за около 1 минута. Чукнете яйцата и ги пържете при непрекъснато бъркане до пълна готовност. Добавете ориза и разбъркайте добре. Накрая добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, пастата хариса и пресния лук. Разбъркайте добре и сервирайте.
- Сервирайте с резен лимон или лайм.