fbpx

Пикантен яйчен пържен ориз със зеленчуци и хариса

Това пикантно чудо на един тиган съчетава пресни зеленчуци с опушената топлина на хариса, смесвайки азиатски и северноафрикански влияния. Това е чудесен начин да вдъхнете нов живот на остатъците от ориз за нула време. А страхотният вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman ще направят това предястие още по-любимо.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

2428 kJ / 580 kcal

Съставки

  • 450 г предварително сварен ориз

  • 1 глава лук

  • 3 скилидки чесън

  • 3 см пресен джинджифил

  • 1 морков

  • 100 г броколи

  • ½ червен пипер

  • ½ връзка пресен лук

  • 100 г замразен зелен грах

  • 1 ч. л. паста хариса

  • 150 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 2 яйца

  • мазнина за готвене

  • ½ лимон или лайм (нарязани на филийки)

Приготвяне

  • Нарежете лука на тънки лентички. Чесънът се наситнява, а джинджифилът се нарязва на ситно или настъргва. Обелете моркова и го нарежете на кубчета или кибритени клечки. Разделете броколите на малки розички. Нарежете чушката на кубчета. Накълцайте пресния лук. Изплакнете замразения зелен грах с топла вода, за да го размразите.
  • Загрейте уока и добавете малко олио. Добавете нарязаните лук, чесън и джинджифил. Запържват се за кратко докато се ухаят. Добавете всички зеленчуци с изключение на пресния лук и разбърквайте за около 1 минута. Чукнете яйцата и ги пържете при непрекъснато бъркане до пълна готовност. Добавете ориза и разбъркайте добре. Накрая добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, пастата хариса и пресния лук. Разбъркайте добре и сервирайте.
  • Сервирайте с резен лимон или лайм.

СЪВЕТ

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *