fbpx

Хрупкаво патешко със зеленчуци в сос от сливи

Открийте богатата комбинация от пет подправки и сос от сливи с тази пържена патица в китайски стил – идеална както за нудли, така и за ориз. А уникалният умами вкус и аромат е гарантиран с естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

60 минути

Калории

2930 kJ / 812 kcal

Съставки за патешкото

  • 2 пачи бутчета

  • 150 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 300 мл вода

  • 1 ч. л. пет подправки на прах (или цели подправки като канела, звездовиден анасон, кориандър и др.)

  • 3 скилидки чесън

  • 3 см пресен джинджифил

Съставки

  • 1 червен лук

  • 3 скилидки чесън

  • 3 см пресен джинджифил

  • 1 люта чушка

  • 1 пак чой

  • 1 слива (по избор)

  • 100 гъби шийтаке (или стриди)

  • ½ връзка пресен лук или дебел див лук

  • 100 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1 шепа захарен грах

  • 3½ с. л. китайски сливов сос

  • 50 г консервирани бамбукови стръкове (по желание)

  • мазнина за готвене

  • 300 г оризови нудли, сварени според указанията на опаковката

Приготвяне

  • Поставете патешките бутчета в тенджера. Добавете соевия сос Kikkoman, водата и подправките. Нарежете чесъна и джинджифила и добавете към течността. Оставете да заври, след това покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около 45 минути или докато патешките бутчета омекнат.
  • Нарежете лука на лентички. Накълцайте чесъна. Нарежете или настържете джинджифила на ситно. Накълцайте лютата чушка. Нарежете пак чой на ивици, а сливата на кубчета. Нарежете гъбите шийтаке на малки парченца. Накълцайте пресния лук. Свареното патешко месо се отделя от костите и се нарязва на малки парчета
  • Загрейте малко олио в тиган. Добавят се парчетата патица и се запържват за кратко. Добавете лука, чесъна, чилито и джинджифила и запържете за около 1 минута. Добавете пак чой, гъби, захарен грах и (по избор) бамбукови издънки. Запържват се около минута. След малко добавете сливовия сос, соевия сос Kikkoman и нарязаните на кубчета сливи. Запържете за кратко, след което добавете наситнения пресен лук.
  • Сервирайте със сварените оризови нудли.

СЪВЕТ

  • Ястието е много вкусно и с ориз, а можете да използвате каквито зеленчуци харесвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *