Открийте богатата комбинация от пет подправки и сос от сливи с тази пържена патица в китайски стил – идеална както за нудли, така и за ориз. А уникалният умами вкус и аромат е гарантиран с естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
2
15 минути
60 минути
2930 kJ / 812 kcal
Съставки за патешкото
2 пачи бутчета
300 мл вода
1 ч. л. пет подправки на прах (или цели подправки като канела, звездовиден анасон, кориандър и др.)
3 скилидки чесън
3 см пресен джинджифил
Съставки
1 червен лук
3 скилидки чесън
3 см пресен джинджифил
1 люта чушка
1 пак чой
1 слива (по избор)
100 гъби шийтаке (или стриди)
½ връзка пресен лук или дебел див лук
1 шепа захарен грах
3½ с. л. китайски сливов сос
50 г консервирани бамбукови стръкове (по желание)
мазнина за готвене
300 г оризови нудли, сварени според указанията на опаковката
Приготвяне
- Поставете патешките бутчета в тенджера. Добавете соевия сос Kikkoman, водата и подправките. Нарежете чесъна и джинджифила и добавете към течността. Оставете да заври, след това покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около 45 минути или докато патешките бутчета омекнат.
- Нарежете лука на лентички. Накълцайте чесъна. Нарежете или настържете джинджифила на ситно. Накълцайте лютата чушка. Нарежете пак чой на ивици, а сливата на кубчета. Нарежете гъбите шийтаке на малки парченца. Накълцайте пресния лук. Свареното патешко месо се отделя от костите и се нарязва на малки парчета
- Загрейте малко олио в тиган. Добавят се парчетата патица и се запържват за кратко. Добавете лука, чесъна, чилито и джинджифила и запържете за около 1 минута. Добавете пак чой, гъби, захарен грах и (по избор) бамбукови издънки. Запържват се около минута. След малко добавете сливовия сос, соевия сос Kikkoman и нарязаните на кубчета сливи. Запържете за кратко, след което добавете наситнения пресен лук.
- Сервирайте със сварените оризови нудли.