fbpx

Пилешко с ананас и два вида пипер

Насладете се на перфектния баланс между сладко и кисело с това бързо и лесно пържено пиле с ананас, подсилено с пикантна щипка лют червен пипер и балансирано с неповторимия умами вкус и аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

1854 kJ / 443 kcal

Съставки за маринатата

Съставки за зеленчуците

  • 1 глава лук

  • 2 см пресен джинджифил

  • 1 люта чушка

  • 100 г пресен ананас, обелен

  • ¼ ч. л. зелен пипер

  • ¼ ч. л. червен пипер

  • ¼ ч. л. жълт пипер

  • 1 малък морков

  • ½ връзка пресен кориандър

  • 50 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1 ч. л. кафява захар

  • мазнина за готвене

  • 1 лайм, нарязан на филийки

Приготвяне

  • Нарежете пилешкото месо на кубчета. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, захарта, смления кимион, настъргания джинджифил и сока от лайм. Разбъркайте добре и мариновайте за около 30 минути.
  • Нарежете лука на ситно. Нарежете или настържете джинджифила на ситно. Накълцайте лютата чушка. Нарежете ананаса на едри кубчета, чушките на кубчета или диаманти, а моркова на полумесеци. Накълцайте кориандъра.
  • Загрейте малко олио в тиган. Добавете пилето и гответе на силен огън, докато започне да покафенява. Добавете лука, моркова, джинджифила, ананаса и лютия пипер и запържете за около 1 минута. Добавете кафявата захар и изчакайте да се карамелизира. Добавете чушките и разбъркайте всичко. Запържваме при разбъркване 1-2 минути. Накрая добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman и гответе, докато излишната течност се изпари.
  • Сервирайте с пресен кориандър и лайм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *