Насладете се на перфектния баланс между сладко и кисело с това бързо и лесно пържено пиле с ананас, подсилено с пикантна щипка лют червен пипер и балансирано с неповторимия умами вкус и аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
30 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
1854 kJ / 443 kcal
Съставки за маринатата
300 г пилешки гърди (или пилешки бутчета без кости)
1 ч. л. кафява захар
0,3 ч. л. смлян кимион
2 см пресен джинджифил
1 с. л. сок от лайм
Съставки за зеленчуците
1 глава лук
2 см пресен джинджифил
1 люта чушка
100 г пресен ананас, обелен
¼ ч. л. зелен пипер
¼ ч. л. червен пипер
¼ ч. л. жълт пипер
1 малък морков
½ връзка пресен кориандър
1 ч. л. кафява захар
мазнина за готвене
1 лайм, нарязан на филийки
Приготвяне
- Нарежете пилешкото месо на кубчета. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, захарта, смления кимион, настъргания джинджифил и сока от лайм. Разбъркайте добре и мариновайте за около 30 минути.
- Нарежете лука на ситно. Нарежете или настържете джинджифила на ситно. Накълцайте лютата чушка. Нарежете ананаса на едри кубчета, чушките на кубчета или диаманти, а моркова на полумесеци. Накълцайте кориандъра.
- Загрейте малко олио в тиган. Добавете пилето и гответе на силен огън, докато започне да покафенява. Добавете лука, моркова, джинджифила, ананаса и лютия пипер и запържете за около 1 минута. Добавете кафявата захар и изчакайте да се карамелизира. Добавете чушките и разбъркайте всичко. Запържваме при разбъркване 1-2 минути. Накрая добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman и гответе, докато излишната течност се изпари.
- Сервирайте с пресен кориандър и лайм.