Това бързо за приготвяне и наситено с аромат телешко съчетава вкуса на мариновано в татаки месо с пресни зеленчуци и нудли, което е перфектна комбинация за здравословен хранителен режим. Другата перфектна комбинация, която гарантира отличния краен резултат на тази рецепта е от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman препечено сусамово олио.
Детайли
2
30 минути
30 минути
4876 kJ / 1164 kcal
Съставки за марината
300 г телешко филе
2 скилидки чесън
1 ч. л. мед
50 мл оризово вино или саке
1 с. л. Kikkoman препечено сусамово олио
Съставки
250 г предварително сварени пшенични нудли
250 г броколи
3 скилидки чесън
2½ см пресен джинджифил
100 г зелен фасул (предварително бланширан)
1 с. л. препечени сусамови семена
½ връзка пресен кориандър
1 връзка пресен лук
мазнина за готвене
печено кашу (по желание)
Приготвяне
- Нарежете месото на ленти. Счукайте чесъна в преса и го добавете към телешкото месо в купа. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, меда, оризовото вино и Kikkoman препечено сусамово олио и разбъркайте всичко заедно. Мариновайте поне 30 минути.
- Разделете броколите на малки розички. Накълцайте чесъна и джинджифила. Нарежете зеления фасул на парчета 2-3 см. Белите части на пресния лук се нарязват на ситно, а зелените части се нарязват на 2-3 см лентички. Нарежете пресния кориандър и го оставете настрана.
- Загрейте малко олио в тиган. Извадете месото от маринатата и леко го подсушете. Поставете го в тигана и го запържете, докато започне да покафенява. Извадете от тавата.
- В същия тиган добавете чесъна, джинджифила и бялата част на пресния лук и разбъркайте. След 1 минута добавете броколите и зеления фасул и ги запържете заедно за около 3 минути или докато омекнат. Добавете телешкото месо и разбъркайте. Добавете сварените нудли и разбъркайте. Накрая добавете зелените части на пресния лук, нарязания кориандър, препечения сусам и естествено ферментирал соев сос Kikkoman и разбъркайте.