fbpx

Шоколадови пралини

Разбира се, че няма по-хубава изненада за Св. Валентин от домашно приготвени шоколадови бонбони, забъркани с много любов! И разбира се, че няма по-хубава компания за празника на Трифон Зарезан от тази на любимите хора! Така че, каквото и да празнувате на 14 февруари, не се колебайте да опитате тази страхотна рецепта и да се доверите на умами аромата на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, който е гаранция за перфектния карамел. Усмихнат празник!

Детайли

Порции

20 бонбона

Време за подготовка

100 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки за карамелен пълнеж

Съставки за карамеления крънч

Съставки за пралините

  • 20 кухи пралини от черен шоколад

  • 200 г черен шоколадов кувертюр

  • 100 г бял кувертюр

  • 20 г лиофилизирани малини

Приготвяне

  • Първо пригответе соления карамел. За да направите това, поставете захарта в тиган или тенджера и бавно разтопете на среден огън. Не бъркайте, просто завъртете тигана внимателно напред-назад, за да позволите на захарта да се разтвори равномерно.
  • Веднага след като захарта се разтопи напълно и се карамелизира до златисто кафяво, изключете котлона.
  • След това добавете маслото и разбъркайте внимателно, докато маслото се разтопи и се смеси добре с карамела. Сега отново включете котлона и бавно добавете сметаната и естествено ферментирал соев сос Kikkoman при непрекъснато бъркане.
  • Внимание: сместа може да шупне много, така че внимавайте да не се изгорите. Карамелът се оставя да къкри още 2-3 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това изсипете карамела в чаша и оставете да изстине.
  • През това време пригответе карамеления крънч Kikkoman. За целта първо постелете тава с хартия за печене. След това разтворете захарта, водата и естествено ферментирал соев сос Kikkoman в малък тиган на средно силен огън, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа да ври без да бъркате, докато придобие златист карамелен цвят. Когато карамелът придобие желания цвят, добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Разбъркайте бързо, за да се разпредели всичко равномерно. Изсипете карамела веднага в тава, покрита с хартия за печене. Разпределете на тънък слой с лъжица или силиконова шпатула. Оставете карамела да стегне напълно в хладилника за 45 минути.
  • Сега изсипете охладения карамелен пълнеж в торбичка и напълнете кухите центрове на пралините.
  • Нарежете тъмния шоколад и белия шоколад на малки парченца и разтопете всеки в отделни купи на водна баня. Оставете шоколада да се охлади за 10 минути. Сега поставете пълнените шоколадови бонбони в разтопеното покритие от тъмен шоколад и ги покрийте напълно. Оставете пралините да се охладят в поднос за 20 минути и след това украсете с разтопен бял шоколад.
  • Накрая начупете охладения карамел Kikkoman Crunch на едри парчета и разпределете върху пралините заедно със сушените малини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *