В конкурса “Целувка на вкусове” се включва и Галя Колева, която е сготвила “Свинско в соев сос”, комбинирайки гъби Бондюел и Кикоман Терияки марината и сос за мариноване на месото.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Продукти:
1кг свинска плешка
10 с.л. Кикоман Терияки марината и сос
1 буркан нарязани гъби Бондюел (малък)
4-5 средни глави лук
4 скилидки чесън
3 с.л.тъмен сос Кикоман
1 литър вода
250 г доматен сок
джинджифил, сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете месото на малки кубчета. Сложете го в купа и прибавете соевия сос за марина и смления джинджифил и разбъркайте, за да се смесят добре и го оставете да престои така най-малко 30 минути.
Почистете и нарежете на филийки гъбите. Обелете чесъна и го нарежете на съвсем тънки филийки.
Загрейте олиото в тиган и запържете месото, като го разделите на 2 части и изпържите отделно всяка от тях. Обръщайте парчетата месо от време-на време. Пържете всяка партида по около 5 минути. Сосът ще остане по тигана , но не го хвърляйте!
Задушавате в него чесъна гъбите и лука, като разбърквайте от време на време. Прибавете тъмния соев сос, водата, месото и доматите Оставя се да поври за около 5 минути. Разбъркайте добре, подправете с черен пипер и сол.
Сложете всичко във фурната и го запечете за около 1/2 час.
Още рецепти от конкруса “Целувка на вкусове”