fbpx

Филе от акула с ориз, царевица и соев сос

Гергана Георгиева-Радичкова е сготвила чудесно  “Филе от акула със соев сос Kikkoman и за гарнитура – ориз с царевица Bonduelle”. Това е нейното предложение за “Целувка на вкусове”.

Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .

Необходими продукти:
500 г акула (4 филета), може и друга бяла риба
5 скилидки чесън
5 супени лъжици соев сос Kikkoman
щипка черен пипер
олио или зехтин

За гарнитурата
1 чаена чаша бял ориз
50 г консервирана царевица Bonduelle
настърган морков
бяло зеле или салата айсберг
олио или зехтин
сол

Начин на приготвяне:

Стривате чесъна,  добавяте соевият сос Kikkoman и черния пипер. Разбърквате и поливате филетата от акула. Оставате ги да престоят в хладилника и да се овкусят около половин час, а след това ги запържвате в тиган или ги изпичате на фурна. Рибата придобива много нежен вкус и аромат. Със соса на Kikkoman се осолява достатъчно и не може да я пресолиш (както при използването на морска сол).

За гарнитурата
Варите ориза за 10 минути. Отмивате и изцеждате със студена вода. В предварително загрят тиган с олио запържвате моркова, бялото зеле и добавяте ориза и царевица Bonduelle. Посолявате на вкус.

Може да добавите соев сос Kikkoman към ориза, но лично на мен ми харесва да го добавя след като е готов или да се насладя на сочното филе с благоуханния сос, съчетан с апетитния ориз с царевица Bonduelle.

Още рецепти от конкурса:
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос
Филе от сьомга с броколи и соев сос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *