Знаем, че скоро не си опитвал нещо по-вкусно, но и лесно за приготвяне, от тези изумителни печени тиквички с плънка от скариди и Kikkoman PANKO. Затова малко ти завиждаме, но сме и готови да приготвяме и опитваме тази рецепта и пак, и пак! И да, това е едно и от най-приятните летни мезета за сезона! 🙂
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
35 минути
Калории
1651 kJ / 393 kcal
Съставки
4 тиквички
1 връзка магданоз
100 г чери домати
1 лук
2 с.л. олио
200 г обелени скариди
2 ч.л. брашно
200 г сметана
прясно смлян черен пипер
червен пипер
40 г Kikkoman PANKO
40 г пармезан
Приготвяне
- Измийте тиквичките, нарежете ги надлъжно и отделете малко от месестата част, докато станат приблизително около 0,5 см дебелина. Нарежете на кубчета месото на тиквичките, което сте отстранили. Измийте магданоза, подсушете, откъснете листата и нарежете на едро. Измийте и нарежете чери доматите.
- Обелете и нарежете лука на кубчета. Загрейте олиото в тиган, добавете лука, скаридите, доматите и нарязаните на кубчета тиквички и ги запържете. Поръсете с брашно и леко задушете.
- Добавете сметаната и Kikkoman червена капачка със захарта, оставете да заври и намалете леко. Добавете половината от магданоза и подправете на вкус с черен пипер и червен пипер.
- Предварително загрейте фурната до 200 ℃ (180 ℃ вентилатор). С лъжица изсипете сместа в половинките тиквички и ги наредете в тава за печене. Смесете заедно с Kikkoman PANKO, пармезана и малко червен пипер, поръсете върху тиквичките и печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути.
- Поръсете пълнените тиквички с останалия магданоз и поднесете.