fbpx

Tиквичка с PANKO плънка от скариди

Знаем, че скоро не си опитвал нещо по-вкусно, но и лесно за приготвяне, от тези изумителни печени тиквички с плънка от скариди и Kikkoman PANKO. Затова малко ти завиждаме, но сме и готови да приготвяме и опитваме тази рецепта и пак, и пак! И да, това е едно и от най-приятните летни мезета за сезона! 🙂

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

35 минути

Калории

1651 kJ / 393 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Измийте тиквичките, нарежете ги надлъжно и отделете малко от месестата част, докато станат приблизително около 0,5 см дебелина. Нарежете на кубчета месото на тиквичките, което сте отстранили. Измийте магданоза, подсушете, откъснете листата и нарежете на едро. Измийте и нарежете чери доматите.
  • Обелете и нарежете лука на кубчета. Загрейте олиото в тиган, добавете лука, скаридите, доматите и нарязаните на кубчета тиквички и ги запържете. Поръсете с брашно и леко задушете.
  • Добавете сметаната и Kikkoman червена капачка със захарта, оставете да заври и намалете леко. Добавете половината от магданоза и подправете на вкус с черен пипер и червен пипер.
  • Предварително загрейте фурната до 200 ℃ (180 ℃ вентилатор). С лъжица изсипете сместа в половинките тиквички и ги наредете в тава за печене. Смесете заедно с Kikkoman PANKO, пармезана и малко червен пипер, поръсете върху тиквичките и печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути.
  • Поръсете пълнените тиквички с останалия магданоз и поднесете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *