fbpx

Домашно суши със сьомга (видео)

След няколко особено вкусни BBQ рецепти Теди Титова от Домашни вкусотии потъва в дебрите на сушито в първия си опит за домашно суши. Не сме се и съмнявали, но трябва да отбележим, че резултатът е особено сполучлив! Тази рецепта е със сьомга, но може да я замените с каквото решите, спрямо вашия вкус – важното е да направите веднъж суши вкъщи, а след това ще се убедите колко лесно и вкусно е и ще станете истински майстор! В тази рецепта на помощ идват Kikkoman оризов оцет за суши, естествено ферментиралият соев сос Kikkoman и Kikkoman сос за суши, който ще представим съвсем скоро.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

25 минути

Време за "готвене"

30 минути

Съставки за ориза

Съставки за рулата суши

  • 3 листа нори

  • 9 ленти краставица

  • 9 ленти моркови

  • 9 резена авокадо

  • 120 г сьомга

  • 50 г крема сирене

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за домашно суши е сваряването на ориза. Измийте добре ориза за суши и го оставете да се кисне за няколко минути във вода. Сложете го в тенджера и го залейте с водата. Когато заври, засечете 15 минути, а след тях спрете котлона и оставете тенджерата със затворен капак за още 10 минути. Така оризът поема вода.
  • Докато оризът се вари, си пригответе дресинга за него. Тази стъпка не се пропуска, така че я следвайте стриктно. За 250 г ориз сложете 3 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши, 1 с.л. захар и ½ ч.л. сол в подходящ съд и ги разбъркайте, докато захарта и солта се стопят.
  • Изипете ориза в съд, различен от метален. Добавете дресинга и разбъркайте добре. Охладете ориза много добре.
  • Нарежете морковите на еднакви по дебелина и дължина резени. Махнете сърцевината на красавицата и нарежете и нея по същия начин. Нарежете още авокадо. Пригответе си сьомгата и крема сиренето.
  • Вземете си рогозка за суши или подложка. Може да сложите отгоре стреч фолио, за да остане чиста.
  • Поставете нори кората с гладката част към подложката.
  • В купа сложете вода, с която да мокрите ръцете си, това е важно да се прав, преди да вземете от ориза. В противен случай оризът полева по ръцете.
  • Намокрете ръцете си и вземете от ориза. Разпределете го равномерно, като преминете средата на кората, но не слагате до край.
  • Подредете си краставица, морков, авокадо, сьомга, сложете отгоре крема сирене и притиснете леко. Може да комбинирате всички продукти в едно руло или от тях да направите различни видове.
  • С помощта на подложката започнете да завивате и притискате леко, като приплъзвате ръце по цялата дължина на рулото, което започва да се оформя.
  • Нарежете внимателно готовото суши с остър нож. Поднесете го със соев сос Kikkoman за суши и класическия Kikkoman червена капачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *