fbpx

Задушено свинско по японски в 6 снимки

IMG_1424

Да видим какво още сготви японският готвач г-н Кийоши Хайамизу на 8 февруари в ателието по японска кухня в София? Представям ви авторската му рецепта “Задушено свинско на грил върху канапе от спанак, полято със специален гъст сос  на базата на Кикоман соев сос”. Звучи и изглежда превъзходно, нали?

 Продукти:

Свински гърди с кост (или гърди без кост) около 600 g
Спанак 100 g
Зелен лук
Горчица средно люта
Бульон за месото
Вода 1400 ml
Соев сос Кикоман 100 ml
Саке(или бяло вино) 100 ml
Захар 50 g
Чесън 2 скилидки
Джинджифил 10 g

Начин на приготвяне

В тиган загрейте олио и запържете свинското месо от всички страни, докато покафенее. (отвътре месото е все още сурово). Измийте за кратко месото с гореща вода.

Поставете в тенджера под високо налягане месото и всички продукти за бульона, оставете да заври, покрито с капака. (при това месото трябва да е покрито с бульона)

Намалете огъня на ниска степен и оставете да се задушава 40-45 минути. Свалете тенджерата от печката и я поставете за през нощта на хладно място.

На следващия ден отстранете мазнината, която се е втвърдила на повърхността на бульона. Нарежете месото на парчета с дебелина 1.5 cm и го запечете на скарат (или го изпечете във фурната)

Прецедете бульона през ситна цедка. Върнете бульона отново в тенджерата и оставете да се редуцира на силен огън, докато се постигне желаната концентрация на бульона.

Сгъстете леко бульона с картофено пюре.

Сервиране

Поставете върху чиния бланширания спанак и върху него подредете парчето месо. Полейте с бульона и добавете върху месото ситно нарязан зелен лук и горчица.

Епапи на сервирането и декорацията в снимки:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

svinsko-sas-spanak-po-yaponski

Още рецепти от японския готвач:

  Японска панирана сьомга – Tatsuta-age

Японска панирана сьомга – Tatsuta-age

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *