Днес започвам серия от рецепти от ателието по японска кухня, което се проведе на 8 февруари с японския майстор-готвач г-н Кийоши Хайамизу.
Тайната на тази фантастична сьомга е предварителното й мариноване в Кикоман терияки марината и в леката панировка от картофено пюре на прах. Не забравяйте артистичната декорация – запържени за една минута в олио нарязани по диагонал чушки.
Продукти:
Сьомга 600 g
Марината терияки Kikkoman 100 ml
Картофено пюре на прах за овалване
Печени люти чушлета
Един лимон
Олио за панирането
Начин на приготвяне:
Нарежете сьомгата на парчета с дебелина около 1 cm.
В плик (като пликовете за замразяване) поставете парчетата сьомга, маринатата терияки и оставете да се маринова за 1-2 часа.
Извадете сьомгата от плика и отцедете и оваляйте в картофеното пюре на прах.
В тиган загрейте олио (165-175℃) и панирайте, докато стане хрупкава.
Точно преди да сервирате изстискайте сока от лимона върху сьомгата.