Този веган цукемен е с рамен юфка в богат доматен сос, пълен с пресни зеленчуци. Насладете се на тръпчивия, ароматен и освежаващ вкус и регулирайте пикантността по свой вкус. За отличния умами вкус може да се доверите на дуото Kikkoman основа за рамен супа и класиката естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
3654 kJ / 870 kcal
Съставки
1 червена глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
200 мл доматен сос
140 мл соево мляко
100 мл вода
4 с. л. Kikkoman основа за рамен супа
4 г чили на прах
3 с. л. слънчогледово олио
4 резена тиквички (5 мм – 1 см дебелина)
4 тънки резена тиква
200 г тофу
30 г брашно
60 г розички карфиол
4 с. л. замразено едамаме
1 ч. л. сол
захарен грах
240 г веган рамен юфка
4 чери домата
Приготвяне
- Нарежете лука и чесъна и ги запържете в загрeтия зехтин в малък тиган на слаб огън. Добавете доматения сос, соевото мляко, 100 мл вода и Kikkoman основа за рамен супа. Гответе 1 минута и свалете от котлона. Разбъркайте чилито на прах и разпределете в 2 купички.
- Загрейте 1,5 с. л. слънчогледово олио в тиган и запържете тиквичката и тиквата до златисто кафяво. Разрежете тофуто наполовина и го мариновайте в естествено ферментирал соев сос Kikkoman за около 10 минути. Поръсете маринованото тофу с брашно и го запържете в останалото загрято олио до златисто от двете страни.
- Бланширайте карфиола и едамамето в подсолена вряща вода за около 3 минути. Измийте захарния грах, гответе около 1 минута, след което изплакнете със студена вода.
- Сварете рамен юфката според инструкциите на опаковката, изплакнете със студена вода и разпределете в 2 чинии. Подредете тофуто и зеленчуците от стъпки 2 и 3 отгоре. Разполовете чери доматите, гарнирайте рамена с тях и сервирайте с доматения сос за потапяне.