fbpx

Веган доматен цукемен

Този веган цукемен е с рамен юфка в богат доматен сос, пълен с пресни зеленчуци. Насладете се на тръпчивия, ароматен и освежаващ вкус и регулирайте пикантността по свой вкус. За отличния умами вкус може да се доверите на дуото Kikkoman основа за рамен супа и класиката естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

3654 kJ / 870 kcal

Съставки

  • 1 червена глава лук

  • 2 скилидки чесън

  • 2 с. л. зехтин

  • 200 мл доматен сос

  • 140 мл соево мляко

  • 100 мл вода

  • 4 с. л. Kikkoman основа за рамен супа

  • 4 г чили на прах

  • 3 с. л. слънчогледово олио

  • 4 резена тиквички (5 мм – 1 см дебелина)

  • 4 тънки резена тиква

  • 200 г тофу

  • 2 с. л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 30 г брашно

  • 60 г розички карфиол

  • 4 с. л. замразено едамаме

  • 1 ч. л. сол

  • захарен грах

  • 240 г веган рамен юфка

  • 4 чери домата

Приготвяне

  • Нарежете лука и чесъна и ги запържете в загрeтия зехтин в малък тиган на слаб огън. Добавете доматения сос, соевото мляко, 100 мл вода и Kikkoman основа за рамен супа. Гответе 1 минута и свалете от котлона. Разбъркайте чилито на прах и разпределете в 2 купички.
  • Загрейте 1,5 с. л. слънчогледово олио в тиган и запържете тиквичката и тиквата до златисто кафяво. Разрежете тофуто наполовина и го мариновайте в естествено ферментирал соев сос Kikkoman за около 10 минути. Поръсете маринованото тофу с брашно и го запържете в останалото загрято олио до златисто от двете страни.
  • Бланширайте карфиола и едамамето в подсолена вряща вода за около 3 минути. Измийте захарния грах, гответе около 1 минута, след което изплакнете със студена вода.
  • Сварете рамен юфката според инструкциите на опаковката, изплакнете със студена вода и разпределете в 2 чинии. Подредете тофуто и зеленчуците от стъпки 2 и 3 отгоре. Разполовете чери доматите, гарнирайте рамена с тях и сервирайте с доматения сос за потапяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *