Крехки пилешки бутчета, мариновани в пикантна глазура от мътеница, бавно гриловани до съвършенство и сервирани с кремообразен копъров сос за неустоим вкус. А умами съвършенството идва от уникалната комбинация между класическата червена капачка естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
35 минути
Време за мариноване
120 минути
Калории
350 kcal / 1465 kJ
Съставки
2 пилешки бутчета
150 мл мътеница
2 скилидки чесън, нарязани
1 ч. л. пушен червен пипер на прах
2 с. л. Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос
1 с. л. зехтин
120 г гръцко кисело мляко
1 с.л. нарязан пресен копър
1 ч. л. лимонов сок
10 г пресен копър, за гарниране
Приготвяне
- Смесете мътеницата, нарязания чесън, червения пипер на прах, Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос и естествено ферментирал соев сос Kikkoman в купа. Добавете пилешките бутчета, като се уверите, че са напълно покрити. Покрийте и оставете да се мариноват поне 2 часа или за една нощ за най-добри резултати.
- Загрейте грила на средна температура. Извадете пилето от маринатата и оставете излишното да се отцеди. Намажете пилето със зехтин.
- Поставете пилешките бутчета на грила и гответе 30-40 минути, като ги обръщате от време на време, докато температурата в сърцевината достигне 75 °C, а кожата стане хрупкава и запечена.
- Смесете гръцкото кисело мляко, нарязания копър, лимоновия сок и естествено ферментирал соев сос Kikkoman в малка купа. Разбъркайте добре и подправете на вкус.
- След като пилето е добре сготвено, го извадете от грила и го оставете да престои няколко минути. Сервирайте печените пилешки бутчета с лъжица копъров сос и гарнирайте с пресен копър.
- Това ястие се съчетава отлично с прясна багета или плосък хляб/пита хляб.