fbpx

Бавно грилован пилешки бут с копъров сос

Крехки пилешки бутчета, мариновани в пикантна глазура от мътеница, бавно гриловани до съвършенство и сервирани с кремообразен копъров сос за неустоим вкус. А умами съвършенството идва от уникалната комбинация между класическата червена капачка естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

35 минути

Време за мариноване

120 минути

Калории

350 kcal / 1465 kJ

Съставки

Приготвяне

  • Смесете мътеницата, нарязания чесън, червения пипер на прах, Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос и естествено ферментирал соев сос Kikkoman в купа. Добавете пилешките бутчета, като се уверите, че са напълно покрити. Покрийте и оставете да се мариноват поне 2 часа или за една нощ за най-добри резултати.
  • Загрейте грила на средна температура. Извадете пилето от маринатата и оставете излишното да се отцеди. Намажете пилето със зехтин.
  • Поставете пилешките бутчета на грила и гответе 30-40 минути, като ги обръщате от време на време, докато температурата в сърцевината достигне 75 °C, а кожата стане хрупкава и запечена.
  • Смесете гръцкото кисело мляко, нарязания копър, лимоновия сок и естествено ферментирал соев сос Kikkoman в малка купа. Разбъркайте добре и подправете на вкус.
  • След като пилето е добре сготвено, го извадете от грила и го оставете да престои няколко минути. Сервирайте печените пилешки бутчета с лъжица копъров сос и гарнирайте с пресен копър.
  • Това ястие се съчетава отлично с прясна багета или плосък хляб/пита хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *