fbpx

Пържено брюкселско зеле с гуанчале и лимон

Брюкселско зеле, съчетано с пикантния богат вкус на италианското гуанчале, пикантен маринован лимон и свежата сладост на кисела ябълка. Ароматна и засищаща гарнитура, която допълва всяко основно ястие. Какво повече може да иска човек? Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman Терияки BBQ с мед и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Приятен апетит!

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

5 минути

Време за готвене

14 минути

Калории

320 kcal / 1340 kJ

Съставки

Приготвяне

  • Загрейте голям тиган на директен пламък, докато стане много горещ. Добавете нарязаното на кубчета гуанчале и запържете за 3-4 минути, докато стане хрупкаво. Добавете брюкселското зеле и нарязания на кубчета шалот и запържете за 7-8 минути, докато започнат да покафеняват и омекват.
  • Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, Kikkoman Терияки BBQ с мед и кубчетата чесън към гуанчалето, шалота и брюкселското зеле в тигана. Продължете да готвите 1-2 минути, докато се образува хубав, копринен сос, който покрива всички кълнове.
  • Прехвърлете в чиния за сервиране.
    Гарнирайте с нарязания маринован лимон, кубчетата кисела ябълка, пресните листа босилек и настърганото сирене пекорино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *