Брюкселско зеле, съчетано с пикантния богат вкус на италианското гуанчале, пикантен маринован лимон и свежата сладост на кисела ябълка. Ароматна и засищаща гарнитура, която допълва всяко основно ястие. Какво повече може да иска човек? Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman Терияки BBQ с мед и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Приятен апетит!
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
5 минути
Време за готвене
14 минути
Калории
320 kcal / 1340 kJ
Съставки
300 г брюкселско зеле, почистено и разполовено
2 шалота
70 г италианско гуанчале, нарязано на кубчета
2 скилидки чесън
1 маринован лимон, нарязан на тънки резени
1 малка кисела ябълка
5 г пресни листа босилек
20 г Пекорино Романо
Приготвяне
- Загрейте голям тиган на директен пламък, докато стане много горещ. Добавете нарязаното на кубчета гуанчале и запържете за 3-4 минути, докато стане хрупкаво. Добавете брюкселското зеле и нарязания на кубчета шалот и запържете за 7-8 минути, докато започнат да покафеняват и омекват.
- Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, Kikkoman Терияки BBQ с мед и кубчетата чесън към гуанчалето, шалота и брюкселското зеле в тигана. Продължете да готвите 1-2 минути, докато се образува хубав, копринен сос, който покрива всички кълнове.
- Прехвърлете в чиния за сервиране.
Гарнирайте с нарязания маринован лимон, кубчетата кисела ябълка, пресните листа босилек и настърганото сирене пекорино.