Само като видите снимката на “Тонкацу” и ще се влюбите. Вижте рецептата и преминете към действие. От вас зависи с кого ще споделите тази вкусотия – приятели или семейство, на празник или в най-обикновен ден, който ястието ще превърне в празник. Специалният вкус на “Тонкацу” идва от Кикоман Терияки марината сладкия сос. Приятно готвене!
Продукти:
4 х 150 парчета свинско месо или стека
1 ч.ч. брашно
щипка сол и щипка черен пипер
2 яйца, леко разбити
3 ч.ч. или около 150 г галета
1:4 савойско зеле
олио за пържене
резенчета лимон за сервиране
3-4 с.л. японска люта горчица
Кикоман Терияки марината сладък сос – за сервиране
Начин на приготвяне:
Правим няколко разреза с нож върху филето свинско месо, за да не се свие, докато се готви. Сипваме в дълбока чиния/тавичка брашното и го овкусяваме със сол и черен пипер. В друга чиния разбиваме яйцата. В трета сипваме галетата.
Последователно овалваме месото в смесите от трите чини – в брашно, в яйце и накрая в галета. Ако получената коричка е много тънка, потапяме го отново в яйцето и галетата. Завиваме го в кърпа и го оставяме в хладилника за половин час.
Обелваме външните листа на зелката. внимателно отделяме листата и ги накисваме във вода за 5-10 минути. Изцеждаме ги преди да ги сервираме.
Нагорещяваме олиото в тиган около 350 г C. Изпържваме две парчета докато покафенеят.
Нарязваме месото на парчета с дебелина от 2 см. Сервираме в порции заедно с нарязаното на тънки ивици зеле, лимона и горчицата. Поръсваме с Кикоман Терияки Марината сладък сос.
За да обогатите менюто, може да добавите към това основно ястие една салата:
Салата с аспержи, моркови и соев сос