Мисълта за всяко поредно готвене е повод за експерименти. Обичам да се замислям, да търся, да питам “вътрешния си глас” кое ястие ми се яде, с коя рецепта ще зарадвам най-много близките си хора. Заставането пред печката е вид диалог – между нея и мен. С три думи – обичам да готвя. Ето коя рецепта реших да споделя с вас днес:
Продукти:
филе от сьомга – 2 малки парчета за 1 порция
сол, черен пипер
картофи – 1 бр. за 1 порция
зехтин – 2 с.л.
кресон – една шепа *може да го замените с бейби спанак
брашно
Сос
Кикоман соев сос – 1 с.л.
Бяло вино – 1 с.л.
Масло – 2 с.л.
Лимонов сок – 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Нарязваме сьомгата на хапки, овкусяваме ги със солта и пипера и ги поръсваме обилно с брашно. Нарязваме картофите на едри кубчета, сваряваме ги.
Изпържваме сьомгата в зехтина и я подреждаме в порция заедно с картофите и кресона.
В същия тиган от сьомгата наливаме продуктите за соса и ги загряваме, докато кипнат и веднага ги махаме от котлона. С получения сос заливаме ястието.
Приятен апетит!