Пролетното време все ме кара да търся леки ястия, а най-любимите ми са пълнените зеленчуци. Днес експериментирам с пълнени тиквички – като лодки, с риба тон, кашкавал и овкусени с Кикоман соев сос.
Продукти за 1 порция:
1 тиквичка
малко брашно
малко кетчуп
зърнеста горчица
1/2 лимон
За пълнежа:1/2 консерва риба тон
3 с.л. накълцан дребно лук
1 с.л. кашкавал за поръсване
1 с.л. Кикоман соев сос
сол и бял пипер – само щипка
Разрязваме тиквичката по дължина и я издълбаваме с лъжица. Изцеждаме водата от нея и поръсваме вътрешността й с брашно.
В купа смесваме продуктите за пълнежа, заедно с вътрешността на тиквичката и напълваме двете лодки. Поръсваме ги с кашкавал и ги печем за 12-13 минути на 180-200 градуса.
Сервираме лодките в чиния като сипваме отстрани 1 с.л. кетчуп и 1 с.л. горчица. Завършваме декорацията с резен лимон.
За допълнение към лодките бих сервирала Японски ориз с кайма и стафиди.