fbpx

Свинско по тайландски със зеле и лют червен пипер

Това наситено ястие със свинско смесва подправки, вдъхновени от Тайланд, с хрупкаво зеле и нотка лют червен пипер за ястие, което е изпълнено с вкус и готово само за минути. Разбира се, нищо няма да е същото без умами аромата на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за приготвяне

10 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

2512 kJ / 600 kcal

Съставки

  • 300 г свинска кайма

  • 100 г зеле

  • 2 шалот

  • 4 скилидки чесън

  • 2 люти чушки

  • 150 г жълт боб

  • 4 с. л. готварско олио (напр. рапично)

  • 15 г прясно настърган джинджифил

  • 1 връзка тайландски босилек, отделете няколко листа за гарниране

  • 100 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1 с. л. рибен сос

Приготвяне

  • Нарежете зелето. Нарежете шалота на лентички. Чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно. Нарежете жълтия шарен боб на парчета с големина 2-3 см.
  • Загрейте малко олио в тиган. Добавете шалота и чилито и пържете, докато шалотът омекне и започне да покафенява. Към края на времето за готвене добавете чесъна и джинджифила.
  • Добавете свинската кайма, като разбъркате добре, за да се разпадне на по-малки парчета. Пържете на силен огън, докато месото се запече от всички страни. След 2 минути се добавят зелето и жълтият боб и се запържват заедно с месото за около 2 минути. Добавете листата тайландски босилек и ги запържете, докато омекнат. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, рибения сос и соса от стриди и разбъркайте добре.
  • Сервирайте гарнирано с останалия тайландски босилек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *