Това наситено ястие със свинско смесва подправки, вдъхновени от Тайланд, с хрупкаво зеле и нотка лют червен пипер за ястие, което е изпълнено с вкус и готово само за минути. Разбира се, нищо няма да е същото без умами аромата на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2
Време за приготвяне
10 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
2512 kJ / 600 kcal
Съставки
300 г свинска кайма
100 г зеле
2 шалот
4 скилидки чесън
2 люти чушки
150 г жълт боб
4 с. л. готварско олио (напр. рапично)
15 г прясно настърган джинджифил
1 връзка тайландски босилек, отделете няколко листа за гарниране
1 с. л. рибен сос
Приготвяне
- Нарежете зелето. Нарежете шалота на лентички. Чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно. Нарежете жълтия шарен боб на парчета с големина 2-3 см.
- Загрейте малко олио в тиган. Добавете шалота и чилито и пържете, докато шалотът омекне и започне да покафенява. Към края на времето за готвене добавете чесъна и джинджифила.
- Добавете свинската кайма, като разбъркате добре, за да се разпадне на по-малки парчета. Пържете на силен огън, докато месото се запече от всички страни. След 2 минути се добавят зелето и жълтият боб и се запържват заедно с месото за около 2 минути. Добавете листата тайландски босилек и ги запържете, докато омекнат. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, рибения сос и соса от стриди и разбъркайте добре.
- Сервирайте гарнирано с останалия тайландски босилек.