Със своята сладка и пикантна соева глазура и уникалния умами аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, това богато на зеленчуци ястие предлага наситен прилив на вкус. Идеално като основно или гарнитура, вие сте свободни да изберете любимите си зеленчуци за това универсално творение!
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
1951 kJ / 466 kcal
Съставки
½ червен пипер
½ жълта чушка
1 шепа захарен грах
50 г замразен едамаме или замразен грах
150 г тиквички
1 морков
1 пръчка праз (само бялата част)
150 г бейби броколи или броколи с крехки стъбла
150 г карфиол
½ връзка пресен лук
мазнина за готвене
Съставки за соса
3 скилидки чесън
3 см пресен джинджифил
1 с. л. мед
1 с. л. сок от лайм
100 мл кетчуп
½ шепа фъстъци или сусам (по желание, за украса)
Приготвяне
- Нарежете чушките на квадратчета, тиквичките на полумесеци, моркова на пръчици, праза на резени. Разделете броколите и карфиола на съцветия с еднакъв размер. Нарежете пресния лук на ситно.
- Настържете чесъна и джинджифила в купа. Добавете меда, сока от лайм, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и кетчупа и разбъркайте добре.
- Загрейте малко олио в тиган и добавете моркова и праза. Запържват се около 1 минута. Добавете чушките, тиквичките, броколите, карфиола, замразения грах (или замразения едамаме), пресния лук и захарния грах и запържете при разбъркване за 3-5 минути. Добавете соса и разбъркайте добре. Запържете при разбъркване още 1-2 минути.
- Сервирайте поръсени с фъстъци или сусам.