Пренесете вкусовите си рецептори по улиците на Тайланд с това наситено зелено пържено с къри, в което ароматен лайм, лимонова трева и неповторимия умами вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman се смесват с патладжани, тиквички и кокосов сос, за да се получи наистина апетитно ястие.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
45 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
2093 kJ / 500 kcal
Съставки за пилето
300 г пилешки гърди
1 ч. л. зелена къри паста
сок и кора от 1 лайм
½ ч. л. кафява захар
Съставки за зеленчуците
1 глава лук
150 г патладжан
200 г тиквички
100 г гъби
2 пресни или замразени листа от кафир лайм (по избор)
1 с. л. нарязана или смляна лимонена трева
½ връзка тайландски босилек
100 мл кокосово мляко
½ връзка пресен кориандър
олио за готвене
Приготвяне
- Нарежете пилешкото месо на кубчета. Смесете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, къри пастата, сока от лайм, кората и кафявата захар в купа. Намажете пилето обилно с маринатата. Оставете настрана за поне 30 минути.
- Нарежете лука на тънки лентички. Нарежете патладжана и тиквичката на кубчета, а гъбите на четвъртинки. Накълцайте билките.
- Загрейте малко олио в тиган. Добавете лука и запържете за 1 минута. След това добавете пилешкото, запържете до златисто и извадете от тигана.
- В същия тиган добавете гъбите и ги запържете до кафяво. Добавете тиквичките и патладжаните и ги запържете за около 2 минути. Добавете пилето, тайландския босилек, листата от кафир лайм и лимоновата трева и запържете за 1-2 минути. Накрая добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman и кокосовото мляко и запържете, докато течността леко се изпари.
- Сервирайте с нарязан кориандър.