fbpx

Тай пиле със зелено къри

Пренесете вкусовите си рецептори по улиците на Тайланд с това наситено зелено пържено с къри, в което ароматен лайм, лимонова трева и неповторимия умами вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman се смесват с патладжани, тиквички и кокосов сос, за да се получи наистина апетитно ястие.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

45 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

2093 kJ / 500 kcal

Съставки за пилето

Съставки за зеленчуците

  • 1 глава лук

  • 150 г патладжан

  • 200 г тиквички

  • 100 г гъби

  • 75 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 2 пресни или замразени листа от кафир лайм (по избор)

  • 1 с. л. нарязана или смляна лимонена трева

  • ½ връзка тайландски босилек

  • 100 мл кокосово мляко

  • ½ връзка пресен кориандър

  • олио за готвене

Приготвяне

  • Нарежете пилешкото месо на кубчета. Смесете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, къри пастата, сока от лайм, кората и кафявата захар в купа. Намажете пилето обилно с маринатата. Оставете настрана за поне 30 минути.
  • Нарежете лука на тънки лентички. Нарежете патладжана и тиквичката на кубчета, а гъбите на четвъртинки. Накълцайте билките.
  • Загрейте малко олио в тиган. Добавете лука и запържете за 1 минута. След това добавете пилешкото, запържете до златисто и извадете от тигана.
  • В същия тиган добавете гъбите и ги запържете до кафяво. Добавете тиквичките и патладжаните и ги запържете за около 2 минути. Добавете пилето, тайландския босилек, листата от кафир лайм и лимоновата трева и запържете за 1-2 минути. Накрая добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman и кокосовото мляко и запържете, докато течността леко се изпари.
  • Сервирайте с нарязан кориандър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *