fbpx

Нудли удон с тофу и гъби

Ястие с гъби в стил фюжън, което съчетава европейски влияния с азиатски техники за приготвяне. Японската юфка удон допълва здравословното вегетарианско ястие. Въпреки че всякакви гъби вършат работа, комбинацията от азиатски и европейски сортове е идеална. Уникалният умами вкус пък е гарантиран от естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

2658 kJ / 635 kcal

Съставки за тофу

Съставки за гъбите

  • 150 г гъби стриди

  • 150 г печурки

  • 150 г горски гъби

  • 150 г азиатски гъби

  • 3 скилидки чесън

  • 1 стрък праз (само бялата част)

  • 1 шепа бейби спанак

  • 400 г удон нудли

  • 100 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1-2 стръка прясна мащерка (по желание)

  • олио за пържене

Приготвяне

  • Нарежете тофуто на кубчета и го сложете в купа. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, меда, чесъна, оризовото вино и мащерката. Всичко се разбърква старателно.
  • Нарежете гъбите на еднакви парчета. Чесънът се нарязва на ситно, а празът – на филийки.
  • Загрейте малко олио в тиган. Отцедете тофуто от маринатата и го запържете в тигана до златисто кафяво. Запазете маринатата. Извадете тофуто от тигана.
  • Отново загрейте тигана и запържете гъбите на силен огън за 1-2 минути, докато започнат да покафеняват. Добавете чесъна и праза и ги запържете за около 1 минута. Добавете спанака и тофуто и запържете заедно за още 1 минута. Добавете нудлите удон, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и билките и разбъркайте добре. Добавете останалата марината от тофу. Запържете всичко за около 1 минута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *