Какво е Коледа без уханието на портокал, джинджифил и вкусно приготвено свинско? Днес споделяме с теб една изключително лесна, но и безкрайно вкусна празнична рецепта, която може да приготвиш само в 3 стъпки, а да се говори за резултата повече от 3 дена! 🙂 Весели Празници и приятен апетит!
Детайли
Порции
6 човека
Време за мариноване
поне 12 часа
Време за готвене
150 минути
Съставки за марината
5 с.л. прясно изстискан портокалов сок
четвърт ч.л. стрит джинджифил
Приготвяне
- В купа пригответе маринатата като смесите естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, портокаловия сок и джинджифила. Сложете свинското филе в стъклен съд, залейте с маринатата и оставете в хладилник за една нощ.
- Сложете маринованото свинско филе в тава за печене и го залейте с останалата марината. Внимателно нарежете месото и поставете скилидките чесън. Отгоре поставете 3 резена портокал и стрък розмарин. Нарежете останалия портокал на четвъртинки и го поставете около свинското филе. Покрийте го с капак.
- Печете го в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1,5 – 2 часа (до омекване). Сервирайте със соса, който се е образувал при печенето.