fbpx

Свинско филе с портокали и карамфил

Какво е Коледа без уханието на портокал, джинджифил и вкусно приготвено свинско? Днес споделяме с теб една изключително лесна, но и безкрайно вкусна празнична рецепта, която може да приготвиш само в 3 стъпки, а да се говори за резултата повече от 3 дена! 🙂 Весели Празници и приятен апетит!

Детайли

Порции

6 човека

Време за мариноване

поне 12 часа

Време за готвене

150 минути

Съставки

  • 1 400 г свинско филе

  • 1 портокал

  • 10 карамфилчета

  • 1 стрък розмарин

Съставки за марината

Приготвяне

  • В купа пригответе маринатата като смесите естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, портокаловия сок и джинджифила. Сложете свинското филе в стъклен съд, залейте с маринатата и оставете в хладилник за една нощ.
  • Сложете маринованото свинско филе в тава за печене и го залейте с останалата марината. Внимателно нарежете месото и поставете скилидките чесън. Отгоре поставете 3 резена портокал и стрък розмарин. Нарежете останалия портокал на четвъртинки и го поставете около свинското филе. Покрийте го с капак.
  • Печете го в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1,5 – 2 часа (до омекване). Сервирайте със соса, който се е образувал при печенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.