Фритата, вдъхновена от испанския стил, съчетаваща свежестта на баклата и аспержите с ядковия вкус на сусамовия сос. Вкусно и питателно ястие, идеално за всяко хранене през деня. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman Терияки със сусам и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
320 kcal / 1340 kJ
Съставки
100 г пресен бакла
4 големи яйца
2 с. л. олио за готвене
6 стръка аспержи, почистени и нарязани на парчета от 2 см
1 малка червена чушка, нарязана на кубчета
1 малка тиквичка, нарязана на кубчета
2 с. л. фъстъчено масло
2 с. л. Kikkoman Терияки със сусам
2 с. л. сок от лайм
1 ч. л. чили паста
15 г нарязан лук
Приготвяне
- Сварете баклата във вряща подсолена вода за 15 минути. Отцедете и отстранете люспите.
- В купа разбийте яйцата и подправете с Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Загрейте незалепващ тиган на директен огън на лагерен огън или на котлон и налейте малко олио. Добавете нарязаната на кубчета червена чушка и тиквичката и запържете за 2-3 минути, докато леко омекнат. Добавете обеления бакла и зелените аспержи в тигана и разбъркайте, за да се смесят с останалите зеленчуци.
- Изсипете разбитите яйца върху зеленчуците в тигана. Разбъркайте внимателно, за да се разпределят равномерно зеленчуците. Запържете фритата за 3-4 минути от всяка страна, докато стегне.
- Смесете всички съставки в малка купа до получаване на гладък сос. Сервирайте соса върху фритата и гарнирайте с нарязан лук.