fbpx

Испанска фритата с бакла и сусамов сос

Фритата, вдъхновена от испанския стил, съчетаваща свежестта на баклата и аспержите с ядковия вкус на сусамовия сос. Вкусно и питателно ястие, идеално за всяко хранене през деня. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman Терияки със сусам и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

320 kcal / 1340 kJ

Съставки

  • 100 г пресен бакла

  • 4 големи яйца

  • 2 с. л. олио за готвене

  • 6 стръка аспержи, почистени и нарязани на парчета от 2 см

  • 1 малка червена чушка, нарязана на кубчета

  • 1 малка тиквичка, нарязана на кубчета

  • 85 мл Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 2 с. л. фъстъчено масло

  • 2 с. л. Kikkoman Терияки със сусам

  • 2 с. л. сок от лайм

  • 1 ч. л. чили паста

  • 15 г нарязан лук

Приготвяне

  • Сварете баклата във вряща подсолена вода за 15 минути. Отцедете и отстранете люспите.
  • В купа разбийте яйцата и подправете с Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Загрейте незалепващ тиган на директен огън на лагерен огън или на котлон и налейте малко олио. Добавете нарязаната на кубчета червена чушка и тиквичката и запържете за 2-3 минути, докато леко омекнат. Добавете обеления бакла и зелените аспержи в тигана и разбъркайте, за да се смесят с останалите зеленчуци.
  • Изсипете разбитите яйца върху зеленчуците в тигана. Разбъркайте внимателно, за да се разпределят равномерно зеленчуците. Запържете фритата за 3-4 минути от всяка страна, докато стегне.
  • Смесете всички съставки в малка купа до получаване на гладък сос. Сервирайте соса върху фритата и гарнирайте с нарязан лук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *