Пикантното кимчи се комбинира с наситено на вкус поширано яйце, пресен копър и кремообразна заквасена сметана в тази наистина фантастична зелева супа, идеална и за вечеря, и за засищащ обяд. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
5 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
390 kcal / 1630 kJ
Съставки
200 г зеле, нарязано на ситно
70 г кимчи, нарязано
600 мл зеленчуков бульон
2 с.л. олио
2 яйца
150 г сварени яйчени юфка
5 г нарязан пресен копър
2 с.л. заквасена сметана
Приготвяне
- Загрейте олиото в голяма тенджера на среден огън. Добавете нарязаното зеле и нарязаното кимчи. Запържете за 5-7 минути, докато зелето омекне и леко се карамелизира.
- След като зелето и кимчито се запържат добре, налейте зеленчуковия бульон, Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Оставете супата да заври и гответе още 10-15 минути, за да се смесят вкусовете.
- Чукнете всяко яйце в малка чаша или рамекин. С помощта на лъжица създайте водовъртеж в къкрящата супа и внимателно плъзнете яйцата в центъра. Варете 3-4 минути, за да осигурите идеално течни жълтъци.
- Изсипете супата върху яйчените юфка и гарнирайте супата с нарязан пресен копър и заквасена сметана.