Ароматните и вкусни ребра са задължителен атрибут на всяко барбекю парти. Сладката марината от ябълки и естествено ферментирал соев сос Kikkoman с нотка на подправки е идеална за всяко свинско или птиче месо.
Детайли
Порции
2 душ
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
60 минути
Мариноване
60 минути
Калории
4388 kJ / 1097 kcal
Съставки
1 кг свински ребра
125 мл ябълков сок
3 см джинджифил
3 скилидки чесън
1 звезда анасон
3 шушулки кардамон
1 дафинов лист
3 зрънца бахар
1 бр канелена кора
1 ч.л. семена от кориандър
½ ч.л. семена от кимион
100 г кафява захар
Приготвяне
- Сложете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и ябълковия сок в тенджера. Добавят се подправките и захарта, след което се оставя да заври. След това добавете настърган джинджифил и чесън. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.
- Отстранете мембраната от ребрата. Покрийте месото с марината и го оставете настрана за 1 час, за да се маринова.
- Загрейте скарата на средна температура. Ипечете ребрата за 10-15 минути от всяка страна, мажейки ги с марината от време на време. След това увийте ребрата в алуминиево фолио. Продължете да готвите още 30-40 минути, докато омекнат.