fbpx

Соеви BBQ ребра с пикантна ябълка

Ароматните и вкусни ребра са задължителен атрибут на всяко барбекю парти. Сладката марината от ябълки и естествено ферментирал соев сос Kikkoman с нотка на подправки е идеална за всяко свинско или птиче месо.

Детайли

Порции

2 душ

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

60 минути

Мариноване

60 минути

Калории

4388 kJ / 1097 kcal

Съставки

  • 1 кг свински ребра

  • 250 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 125 мл ябълков сок

  • 3 см джинджифил

  • 3 скилидки чесън

  • 1 звезда анасон

  • 3 шушулки кардамон

  • 1 дафинов лист

  • 3 зрънца бахар

  • 1 бр канелена кора

  • 1 ч.л. семена от кориандър

  • ½ ч.л. семена от кимион

  • 100 г кафява захар

Приготвяне

  • Сложете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и ябълковия сок в тенджера. Добавят се подправките и захарта, след което се оставя да заври. След това добавете настърган джинджифил и чесън. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.
  • Отстранете мембраната от ребрата. Покрийте месото с марината и го оставете настрана за 1 час, за да се маринова.
  • Загрейте скарата на средна температура. Ипечете ребрата за 10-15 минути от всяка страна, мажейки ги с марината от време на време. След това увийте ребрата в алуминиево фолио. Продължете да готвите още 30-40 минути, докато омекнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *