Теди Титова от Домашни вкусотии продължава да се вихри в нашия BBQ сезон, като този път ни е приготвила страхотно ароматни шишчета с пилешко и свинско и, разбира се, с уникалния умами вкус на Kikkoman Терияки марината и Kikkoman Терияки с чесън. Добър апетит и хубаво време!
Детайли
Порции
5 човека
Време за марината
60 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки
600 г пилешко филе
600 г свинско месо от бут
5 с.л. Kikkoman Терияки марината
сок от половин лимон
1 ч.л. джинджифил на прах
2 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
3 зелени пиперки
3 червени пиперки
2 глави червен лук
6-7 гъби печурки
5 с.л. Kikkoman Терияки с чесън
Приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за Терияки шишчета е мариноването на месото. Нарежете на кубчета или парчета подходящи за шишчета месото. Поставете ги в купа. Сложете Kikkoman Терияки марината, сока от лимон и подправките. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова минимум за 30 минути. Може да го мариновате и за по-дълго време.
- Зеленчуците се режат на парчета подходящи за подреждане на шишчета.
- Наредете шишчетата и ги сложете да се пекат. Времето зависи от топлината на барбекюто и желаната степен на изпичане от вас.
- Не забравяйте минута преди да махнете Терияки шишчетата от жарта на барбекюто, да ги глазирате за финален вкус с Kikkoman Терияки с чесън.