fbpx

Терияки BBQ шишчета (видео)

Теди Титова от Домашни вкусотии продължава да се вихри в нашия BBQ сезон, като този път ни е приготвила страхотно ароматни шишчета с пилешко и свинско и, разбира се, с уникалния умами вкус на Kikkoman Терияки марината и Kikkoman Терияки с чесън. Добър апетит и хубаво време!

Детайли

Порции

5 човека

Време за марината

60 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки

  • 600 г пилешко филе

  • 600 г свинско месо от бут

  • 5 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • сок от половин лимон

  • 1 ч.л.  джинджифил на прах

  • 2 с.л. червен пипер

  • 1 ч.л. черен пипер

  • 3 зелени пиперки

  • 3 червени пиперки

  • 2 глави червен лук

  • 6-7 гъби печурки

  • 5 с.л. Kikkoman Терияки с чесън

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за Терияки шишчета е мариноването на месото. Нарежете на кубчета или парчета подходящи за шишчета месото. Поставете ги в купа. Сложете Kikkoman Терияки марината, сока от лимон и подправките. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова минимум за 30 минути. Може да го мариновате и за по-дълго време.
  • Зеленчуците се режат на парчета подходящи за подреждане на шишчета.
  • Наредете шишчетата и ги сложете да се пекат. Времето зависи от топлината на барбекюто и желаната степен на изпичане от вас.
  • Не забравяйте минута преди да махнете Терияки шишчетата от жарта на барбекюто, да ги глазирате за финален вкус с Kikkoman Терияки с чесън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *