По повод един от най-хубавите и “вкусни” празници в годината – Никулден, искаме да споделим тази невероятна рецепта за сьомга в сладкосолена марината и бадемова коричка, приготвена с класическия умами вкус на Kikkoman червена капачка. Честит Никулден на всички вас с това красиво име, на всички моряци, рибари, капитани, банки и банкери! Бъдете здрави и все така победители в живота!
Детайли
Порции
4 човека
Време за пригтовяне
90 минути
Мариноване
120 минути
Съставки
4 филета от сьомга (около 700 г)
4 ч.л. сок от лайм
4 ч.л. мед
Приготвяне
- В купа смесете сока от лайм, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и меда. Разбъркайте старателно. Добавете филетата сьомга към маринатата. Приберете в хладилника за около 1-2 часа.
- През това време пригответе 3 дълбоки чинии за панировката. Първата напълнете с брашно, следващата с разбито яйце, а последната с деликатно натрошени бадемови люспи.
- Потопете маринованите филета от сьомга в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в бадемовите люспи. В сгорещен тиган със зехтин ги запържете и от двете страни.