fbpx

Сьомга с хрупкава бадемова коричка

По повод един от най-хубавите и “вкусни” празници в годината – Никулден, искаме да споделим тази невероятна рецепта за сьомга в сладкосолена марината и бадемова коричка, приготвена с класическия умами вкус на Kikkoman червена капачка. Честит Никулден на всички вас с това красиво име, на всички моряци, рибари, капитани, банки и банкери! Бъдете здрави и все така победители в живота!

Детайли

Порции

4 човека

Време за пригтовяне

90 минути

Мариноване

120 минути

Съставки

Съставки за панировка

  • 1 яйце

  • пшенично брашно

  • 80 г бадемови люспи

Приготвяне

  • В купа смесете сока от лайм, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и меда. Разбъркайте старателно. Добавете филетата сьомга към маринатата. Приберете в хладилника за около 1-2 часа.
  • През това време пригответе 3 дълбоки чинии за панировката. Първата напълнете с брашно, следващата с разбито яйце, а последната с деликатно натрошени бадемови люспи.
  • Потопете маринованите филета от сьомга в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в бадемовите люспи. В сгорещен тиган със зехтин ги запържете и от двете страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *