fbpx

Канелени рулца с круша и орехи

Сезонът на коледните торти и десерти е официално открит! А това е нашата специална рецепта за канелени рулца с круши и орехи. Този богат вариант на любимите ни рула с уникалния вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman ще зарадва всеки любител на тези ароматни сладкиши. Насладете се пълноценно на месеца на най-светлите празници!

Детайли

Порции

9 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

1812 kJ / 433 kcal

Втасване на тестото

80 минути

Съставки

  • 420 г пшенично брашно

  • 7 г суха мая

  • 20 г захар

  • 2 яйца

  • 180 мл мътеница

  • 125 мл рапично олио

Съставки за пълнежа

Допълнително

  • 2 круши

  • 50 г орехи

  • 2 с.л. сладко от кайсии

Приготвяне

  • Пресейте брашното и го смесете със захарта и маята. Разбийте мътеницата с яйцата и рапичното олио. Комбинирайте всички съставки, омесете гладко тесто и го оставете настрана, докато удвои обема си – около 80 минути.
  • Разтопете маслото за плънката и го смесете със захарта, канелата, портокаловата кора и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.
  • Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник. Намазва се с канелената плънка, поръсва се с орехи и кубчета круша. Навийте го като руко и леко залепете краищата. С остър нож нарежете филийки с дебелина около 3 см.
  • Поставете рулцата едно до друго върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се около 25 минути на 180 градуса по Целзий. Веднага след изпичане ги намажете със сладко от кайсии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *