Сезонът на коледните торти и десерти е официално открит! А това е нашата специална рецепта за канелени рулца с круши и орехи. Този богат вариант на любимите ни рула с уникалния вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman ще зарадва всеки любител на тези ароматни сладкиши. Насладете се пълноценно на месеца на най-светлите празници!
Детайли
Порции
9 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
1812 kJ / 433 kcal
Втасване на тестото
80 минути
Съставки за пълнежа
40 г масло
40 г захар
1 портокал
1 с.л. канела
Приготвяне
- Пресейте брашното и го смесете със захарта и маята. Разбийте мътеницата с яйцата и рапичното олио. Комбинирайте всички съставки, омесете гладко тесто и го оставете настрана, докато удвои обема си – около 80 минути.
- Разтопете маслото за плънката и го смесете със захарта, канелата, портокаловата кора и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.
- Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник. Намазва се с канелената плънка, поръсва се с орехи и кубчета круша. Навийте го като руко и леко залепете краищата. С остър нож нарежете филийки с дебелина около 3 см.
- Поставете рулцата едно до друго върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се около 25 минути на 180 градуса по Целзий. Веднага след изпичане ги намажете със сладко от кайсии.