fbpx

Печена сьомга със зеленчуци, фенел и круша от сп. GRAZIA

Kikkoman PONZU цитрус e съчетание от естествено ферментирал соев сос Kikkoman, лимонов сок и подправки, които създават уникална комбинация от всички вкусове. PONZU придава свежа вибрираща нотка на храната. Идеален е в съчетание с пресни салати, сашими, карпачо и тартар пържоли. Перфектен е и за по-леки и здравословни ястия поради ниското си съдържание на въглехидрати и сол. А за тази печена сьомга със зеленчуци, фенел и круша едва ли има по-добра компания от PONZU. Виж какво ни забъркаха този път нашите приятели от сп. GRAZIA.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

35 минути

Време за готвене

45 минути

Съставки

  • 500-600 г сьомга филе

  • 1 батат

  • 20 бейби картофа

  • 4 с.л. зехтин, сол на вкус

  • 2 круши, нарязани на полумесеци

  • стрък селъри, нарязан на кръгчета

  • пресен зелен лук, нарязан на кръгчета

  • запечен на сух тиган сусам

Съставки за соса

  • джинджифил колкото скилидка чесън

  • 2 скилидки чесън

  • 2 с.л.мед

  • 3 с.л. Kikkoman LIGHT

  • 2 с.л. олио от печен сусам

  • сок от половин лайм

  • 2-4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

Приготвяне

  • Измийте, обелете и нарежете батата на резени, а бейби картофите разполовете. Овкусете със зехтин и сол. Печете в голяма тава за 25 минути на 180°C.
  • През това време подгответе сьомгата, като също я намажете със зехтин и посолите. Сложете я при зеленчуците и печете до готовност на рибата.
  • Подгответе си дресинга, като нарежете джинджифила на ситно и пресовате чесъна. Добавете Kikkoman LIGHT, меда, сусамовото олио, сока от лайм.
  • Пригответе си чинии, разчупете рибата, добавете зеленчуците, поръсете с нарязан на кръгчета зелен лук и запечен на сух тиган сусам. Поръсете със соса и за финал не забравяйте да добавите Kikkoman PONZU цитрус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.