Kikkoman PONZU цитрус e съчетание от естествено ферментирал соев сос Kikkoman, лимонов сок и подправки, които създават уникална комбинация от всички вкусове. PONZU придава свежа вибрираща нотка на храната. Идеален е в съчетание с пресни салати, сашими, карпачо и тартар пържоли. Перфектен е и за по-леки и здравословни ястия поради ниското си съдържание на въглехидрати и сол. А за тази печена сьомга със зеленчуци, фенел и круша едва ли има по-добра компания от PONZU. Виж какво ни забъркаха този път нашите приятели от сп. GRAZIA.
Детайли
4 човека
35 минути
45 минути
Съставки
500-600 г сьомга филе
1 батат
20 бейби картофа
4 с.л. зехтин, сол на вкус
2 круши, нарязани на полумесеци
стрък селъри, нарязан на кръгчета
пресен зелен лук, нарязан на кръгчета
запечен на сух тиган сусам
Съставки за соса
джинджифил колкото скилидка чесън
2 скилидки чесън
2 с.л.мед
3 с.л. Kikkoman LIGHT
2 с.л. олио от печен сусам
сок от половин лайм
2-4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
Приготвяне
- Измийте, обелете и нарежете батата на резени, а бейби картофите разполовете. Овкусете със зехтин и сол. Печете в голяма тава за 25 минути на 180°C.
- През това време подгответе сьомгата, като също я намажете със зехтин и посолите. Сложете я при зеленчуците и печете до готовност на рибата.
- Подгответе си дресинга, като нарежете джинджифила на ситно и пресовате чесъна. Добавете Kikkoman LIGHT, меда, сусамовото олио, сока от лайм.
- Пригответе си чинии, разчупете рибата, добавете зеленчуците, поръсете с нарязан на кръгчета зелен лук и запечен на сух тиган сусам. Поръсете със соса и за финал не забравяйте да добавите Kikkoman PONZU цитрус.