Тази хрупкава салата е страхотна добавка към барбекю ястия, но и чудесна като предястие или лека закуска. Ароматът и вкусът на печените семки са чудесно подсилени от естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, свежестта на лимона и дивия лук.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
5 минути
Калории
3952 kJ / 988 kcal
Съставки
½ броколи
½ карфиол
2 с.л. печени тиквени семки
1 морков
1 глава червен лук или шалот
60 г чедър сирене
Съставки за дресинг
3 с.л. майонеза
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. мед
1 с.л. лимонова кора
1 с.л. печени сусамови семена
2 с.л. наситнен див лук
Приготвяне
- Броколите и карфиолът се нарязват на розички и се бланшират в подсолена вода. Опреснете в ледена вода, за да спрете процеса на готвене. Поставете зеленчуците в голяма купа.
- Нарежете лука на тънки филийки, а моркова на пръчици. Добавете към зеленчуците. Разбъркайте старателно.
- В отделна купа смесете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, майонезата, меда, сока и настърганата лимонова кора.
- Комбинирайте дресинга със салатата, като внимателно разбъркате всички съставки.
- Гарнирайте салатата със запечените тиквени семки, наситнен див лук и сусам.