fbpx

Салата от броколи и карфиол

Тази хрупкава салата е страхотна добавка към барбекю ястия, но и чудесна като предястие или лека закуска. Ароматът и вкусът на печените семки са чудесно подсилени от естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, свежестта на лимона и дивия лук.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

5 минути

Калории

3952 kJ / 988 kcal

Съставки

  • ½ броколи

  • ½ карфиол

  • 2 с.л. печени тиквени семки

  • 1 морков

  • 1 глава червен лук или шалот

  • 60 г чедър сирене

Съставки за дресинг

Приготвяне

  • Броколите и карфиолът се нарязват на розички и се бланшират в подсолена вода. Опреснете в ледена вода, за да спрете процеса на готвене. Поставете зеленчуците в голяма купа.
  • Нарежете лука на тънки филийки, а моркова на пръчици. Добавете към зеленчуците. Разбъркайте старателно.
  • В отделна купа смесете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, майонезата, меда, сока и настърганата лимонова кора.
  • Комбинирайте дресинга със салатата, като внимателно разбъркате всички съставки.
  • Гарнирайте салатата със запечените тиквени семки, наситнен див лук и сусам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *