fbpx

Праскови, пълнени с козе сирене

Плодовете на скара са вкусни, а и винаги може да се превърнат в чудесен вариант за десерт. С уникалния вкус на Kikkoman Терияки BBQ с мед, козе сирене и кедрови ядки, тази плодова BBQ рецепта е страхотна закуска или гарнитура към ястия на скара.

Детайли

Порции

2 порции

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

2960 kJ / 707 kcal

Съставки

  • 2 праскови

  • 250 мл Kikkoman Терияки BBQ с мед

  • 2 с.л. олио

  • 1 стрък розмарин

  • 80 мл ябълков сок

  • 1 ч.л. мед

  • 1 с.л. лимонов сок

  • 70 г козене сирене

  • 40 г орехи

  • 2 с.л. кедрови ядки

Съставки за салата

  • 2 шепи рукола

  • 1 малка глава червен лук

  • ½ краставица

  • няколко листа босилек

  • 1 шепа прясна мента

Приготвяне

  • Разполовете прасковите. Намажете с четка Kikkoman Терияки BBQ с мед и зехтин.
  • В малък тиган сварете останалия Kikkoman Терияки BBQ с мед заедно с ябълковия сок и малко пресен розмарин.
  • Поставете прасковите с разрязаната страна надолу върху нагорещен тиган. Гответе, докато плодовете се карамелизират и получат ивици.
  • Обърнете плодовете.
  • Поставете върху всяка праскова малко натрошено козе сирене. Добавят се натрошените орехи и кедровите ядки. Полейте с мед и гответе още 5 минути.
  • Нарежете лука на полумесеци. Нарежете краставицата на тънки филийки. Смесете с руколата и я наредете върху чинията. Поставете праскови отгоре и поръсете с Kikkoman Терияки BBQ с мед. Сервирайте с пресни билки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *