Плодовете на скара са вкусни, а и винаги може да се превърнат в чудесен вариант за десерт. С уникалния вкус на Kikkoman Терияки BBQ с мед, козе сирене и кедрови ядки, тази плодова BBQ рецепта е страхотна закуска или гарнитура към ястия на скара.
Детайли
Порции
2 порции
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
2960 kJ / 707 kcal
Съставки
2 праскови
250 мл Kikkoman Терияки BBQ с мед
2 с.л. олио
1 стрък розмарин
80 мл ябълков сок
1 ч.л. мед
1 с.л. лимонов сок
70 г козене сирене
40 г орехи
2 с.л. кедрови ядки
Съставки за салата
2 шепи рукола
1 малка глава червен лук
½ краставица
няколко листа босилек
1 шепа прясна мента
Приготвяне
- Разполовете прасковите. Намажете с четка Kikkoman Терияки BBQ с мед и зехтин.
- В малък тиган сварете останалия Kikkoman Терияки BBQ с мед заедно с ябълковия сок и малко пресен розмарин.
- Поставете прасковите с разрязаната страна надолу върху нагорещен тиган. Гответе, докато плодовете се карамелизират и получат ивици.
- Обърнете плодовете.
- Поставете върху всяка праскова малко натрошено козе сирене. Добавят се натрошените орехи и кедровите ядки. Полейте с мед и гответе още 5 минути.
- Нарежете лука на полумесеци. Нарежете краставицата на тънки филийки. Смесете с руколата и я наредете върху чинията. Поставете праскови отгоре и поръсете с Kikkoman Терияки BBQ с мед. Сервирайте с пресни билки.