fbpx

Азиатски шишчета със сьомга и салата

Сочни шишчета Терияки и сусамова сьомга с хрупкава, освежаваща салата от копър и ябълки – вкусно и леко рибно ястие на барбекю. Разбира се, така ароматно и с уникалния умами привкус, благодарение на Kikkoman Терияки марината.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Мариноване

20 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

5056 kJ / 1264 kcal

Съставки

Съставки за салатата

  • 1 връзка копър

  • 80 мл зехтин

  • 1 кисела ябълка

  • 1 с.л. лимонов сок

  • 1 ч.л. мед

  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

  • Нарежете сьомгата на кубчета. Подправете с черен пипер, лют червен пипер и Kikkoman Терияки марината. Добавете сока и кората от лайм. Добавете Kikkoman препечено сусамово олио и разбъркайте добре. Оставете настрана за мариноване.
  • Нарежете зелената чушка на кубчета, подобни на рибата.
  • Нарежете копъра на тънки ивици. Нарежете ябълката на кибритени клечки. Добавете меда, лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте старателно. След това подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Нанижете рибата на метални шишчета последователно с парчета черен пипер.
  • Намажете шишчетата с останалата марината и ги поръсете с 1 с. л. сусам.
  • Изпечете шишчетата от сьомга на скара на предварително загрята повърхност за около 10 минути, като ги обръщате от време на време за равномерно изпичане.
  • Сервирайте, поръсено с нарязан пресен лук, останали сусамови семена и настъргана кора от лайм, заедно със салата от копър.

2 Responses

    1. Много благодарим за споделеното мнение, Петър! Надяваме се да опитате някоя от рецептите! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *