Сочни шишчета Терияки и сусамова сьомга с хрупкава, освежаваща салата от копър и ябълки – вкусно и леко рибно ястие на барбекю. Разбира се, така ароматно и с уникалния умами привкус, благодарение на Kikkoman Терияки марината.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Мариноване
20 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
5056 kJ / 1264 kcal
Съставки
400 г филе от сьомга
1 лайм: сок и кора
5 с.л. Kikkoman Терияки марината
1 зелена чушка
щипка лют червен пипер
връзка пресен лук
2 с.л. печени сусамови семена
Съставки за салатата
1 връзка копър
80 мл зехтин
1 кисела ябълка
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
- Нарежете сьомгата на кубчета. Подправете с черен пипер, лют червен пипер и Kikkoman Терияки марината. Добавете сока и кората от лайм. Добавете Kikkoman препечено сусамово олио и разбъркайте добре. Оставете настрана за мариноване.
- Нарежете зелената чушка на кубчета, подобни на рибата.
- Нарежете копъра на тънки ивици. Нарежете ябълката на кибритени клечки. Добавете меда, лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте старателно. След това подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Нанижете рибата на метални шишчета последователно с парчета черен пипер.
- Намажете шишчетата с останалата марината и ги поръсете с 1 с. л. сусам.
- Изпечете шишчетата от сьомга на скара на предварително загрята повърхност за около 10 минути, като ги обръщате от време на време за равномерно изпичане.
- Сервирайте, поръсено с нарязан пресен лук, останали сусамови семена и настъргана кора от лайм, заедно със салата от копър.
2 Responses
Всичко изглежда много апетитно.
Много благодарим за споделеното мнение, Петър! Надяваме се да опитате някоя от рецептите! 🙂