Ананасът е чудесен за барбекю. Неговият сладко-кисел вкус се съчетава перфектно с крехко пиле, докато глазурата Терияки осигурява истинска феерия от вкус и аромат.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Марината
30 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
3372 kJ / 843 kcal
Марината
2 ч.л. сос табаско хакапеньо
6 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед
2 скилидки чесън
2 ч.л. зехтин
врзъка прясна мента
Допълнително
200 г пресен ананас
1 глава червен лук
1 с.л. сок от лайм
1 червена чушка
1 малка тиквичка
Приготвяне
- Нарежете пилешкото месо на големи кубчета. Поставете в купа. Добавете зехтин, 6 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед, нарязан чесън, сос Табаско и нарязан джоджен. Оставете настрана за мариноване.
- Нарежете тиквата на филийки. Нарежете чушката на едри кубчета. Нарежете червения лук на четвъртинки. Нарежете ананаса на едри кубчета – подобни на размера на пилешкото месо.
- Поставете дървени шишчета за месо във вода преди готвене.
Нанижете последователно парчета пиле и зеленчуци на шишчетата, за да изглеждат цветни. - Изпечете шишчетата на средно загрята повърхност за около 15 минути, като ги обръщате от време на време за равномерно изпичане.