fbpx

Плодови пилешки шишчета

Ананасът е чудесен за барбекю. Неговият сладко-кисел вкус се съчетава перфектно с крехко пиле, докато глазурата Терияки осигурява истинска феерия от вкус и аромат.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Марината

30 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

3372 kJ / 843 kcal

Съставки

  • 300 г пилешки гърди

Марината

Допълнително

  • 200 г пресен ананас

  • 1 глава червен лук

  • 1 с.л. сок от лайм

  • 1 червена чушка

  • 1 малка тиквичка

Приготвяне

  • Нарежете пилешкото месо на големи кубчета. Поставете в купа. Добавете зехтин, 6 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед, нарязан чесън, сос Табаско и нарязан джоджен. Оставете настрана за мариноване.
  • Нарежете тиквата на филийки. Нарежете чушката на едри кубчета. Нарежете червения лук на четвъртинки. Нарежете ананаса на едри кубчета – подобни на размера на пилешкото месо.
  • Поставете дървени шишчета за месо във вода преди готвене.
    Нанижете последователно парчета пиле и зеленчуци на шишчетата, за да изглеждат цветни.
  • Изпечете шишчетата на средно загрята повърхност за около 15 минути, като ги обръщате от време на време за равномерно изпичане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *