Чули ли сте за спагети с риба, а с тиква, а със сметана. Представете си, че добавяме и соев сос Кикоман и се получава чудесна оригинална рецепта. Да действаме!
Продукти:
400 г мека тиква
4 с.л. зехтин
7-8 с.л. Кикоман соев сос
500 г филе от бяла риба или друго
лимонов сок
500 г спагети
60 г семки от тиква
150 г сметана
сокът на един лимон и малко настъргана кора
черен пипер
малко листа мента и майорана
Нарязваме тиквата на малки кубчета, подправяме я с 2 с.л. зехтин и 2 с.л. Кикоман соев сос, слагаме я в тавичка и я изпичаме във фурната – на 220 градуса, на вентилатор, около 15-20 минути.
Измиваме филето риба, нарязваме го на кубчета, поръсваме го добре с лимоновия сос и 2 с.л. соев сос Кикоман. Сваряваме спагетите. Препичаме на тиган тиквените семки.
Изливаме останалия зехтин в тиган и изпържваме рибните кубчета за 5 минути като ги разбъркваме. Добавяме сметаната и спагетите. Поливаме с лимоновия сок и добавяме настърганата лимонова кора, пипера и свежите подправки. Накря сипваме останалия Кикоман соев сос.
Приятно хранене!
Може да съчетаете с бистра супа