С весело настроение от преминалия уикенд и с майски апетит, днес споделям с вас една лека японска супа. Тя е лесна и с малко продукти. Прочетете и сгответе 🙂
Продукти:
1 литър и половина пилешки бульон
1/3 ч.ч. вино шери
4 ч.л. Кикоман соев сос
1 лимон
5-6 гъби печурки
1 глава лук
1 морков
Начин на приготвяне:
Пилешкият бульон, шерито и соевия сос смесваме в тенджера и поставяме да ври за 2-3 минути на котлона. Топлата супа разсипваме в чаши или купички, а за гарнитура добавяме към всяка купичка нарязан на тънки кръгчета лимон. Останалите зеленчуци също нарязваме на тънки парченца и ги поднасяме заедно със супата, за да може всеки гост да избере с какво да си я овкуси.
Ще ви помогна в избора на второто ястие към тази супа:
Рецепта за пилешко с азиатско-мексикански вкус