fbpx

Kikkoman салата от портокали и моркови

Супер готвачът или всеки кулинар с въображение може да сътвори прекрасни нови рецепти, като смесва и опитва, и пак смесва, и пак репетира познати ястия с неочаквани продукти и подправки. Днешното ми предложение е за една енергизираща салата с портокали, моркови и соев сос Кикоман.

Продукти за 2-3 порцииsoev-sos-light
8 моркова
3 портокала
около 10 бр. гъби печурки или друг вид
4 с.л. портокалов сок
2 с.л. олио
3 с.л. кафява захар (или по-малко)
100 г тиквени семки
4 с.л. соев сос Кикоман
2 с.л. бял балсамов оцет
1/2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. бяла захар
стръкове млад зелен лук по желание

Начин на приготвяне:
Обелваме морковите и ги нарязваме на кръгчета. Обелваме портокала, разделяме го на резени, които нарязваме на малки кубчета. Смесваме ги в голяма купа и ги поливаме с портокаловия сок и 2 с.л. олио.

Запържваме гъбите в уок тиган и ги прибавяме към морковите и портокалите.

В малка тенджерка загряваме кафявата захар до състояние на течен светъл карамел и сипваме в него тиквените семки. Прибавяме соевия сос Кикоман. Разбъркваме и изсипваме върху домакинска хартия, която сме сложили в тава за печене. Изчакваме го да изстине и го начупваме на малки парченца.

За заливката на салатата смесваме останалия соев сос с 2 с.л. портокалов сок, оцета, горчицата и бялата захар.

Сипваме салата на порции. Заливаме я със заливката и посипваме с парченцата карамел. По желание поръсваме със стръкове зелен лук.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.