Правилното количество манатарки е това, което усъвършенства тази италианска класика, заедно с хрупкавите амарети, сервирани като гарнитура. И, разбира се, неповторимия умами вкус и аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
10 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
1744 kJ / 417 kcal
Съставки
300 г готово тесто за паста
500 г гъби
2 глави лук
1 скилидка чесън
100 г масло
1 ч. л. манатарки на прах
1 щипка захар
3 стръка магданоз
1 жълтък
2 стръка мащерка
25 г бисквити Амарети, натрошени на трохи
Приготвяне
- Гъбите се нарязват на ситно. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.
- Задушете всички съставки в масло с 2 стръка мащерка и подправете с манатарки на прах, захар и естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
- Намалете котлона и оставете да къкри, докато се образува компактна маса. Поставете тази смес в купа.
- Изплакнете и подсушете магданоза, след това нарежете и го добавете към сместа.
- Разточете тестото и изрежете кръгове с помощта на чаша за кафе. Намажете изрязаното тесто с жълтък, напълнете със сместа, прегънете и притиснете силно.
- Преди сервиране сварете равиолите във вряща вода за 3-4 минути, след това ги отцедете и добавете малко масло с трохите от бисквитите.