fbpx

Равиоли с манатарки

Правилното количество манатарки е това, което усъвършенства тази италианска класика, заедно с хрупкавите амарети, сервирани като гарнитура. И, разбира се, неповторимия умами вкус и аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

10 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

1744 kJ / 417 kcal

Съставки

  • 300 г готово тесто за паста

  • 500 г гъби

  • 2 глави лук

  • 1 скилидка чесън

  • 100 г масло

  • 1 ч. л. манатарки на прах

  • 1 щипка захар

  • 2 с. л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 3 стръка магданоз

  • 1 жълтък

  • 2 стръка мащерка

  • 25 г бисквити Амарети, натрошени на трохи

Приготвяне

  • Гъбите се нарязват на ситно. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.
  • Задушете всички съставки в масло с 2 стръка мащерка и подправете с манатарки на прах, захар и естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
  • Намалете котлона и оставете да къкри, докато се образува компактна маса. Поставете тази смес в купа.
  • Изплакнете и подсушете магданоза, след това нарежете и го добавете към сместа.
  • Разточете тестото и изрежете кръгове с помощта на чаша за кафе. Намажете изрязаното тесто с жълтък, напълнете със сместа, прегънете и притиснете силно.
  • Преди сервиране сварете равиолите във вряща вода за 3-4 минути, след това ги отцедете и добавете малко масло с трохите от бисквитите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *