Пикантно и ароматно – това е истински мечтаното кулинарно комбо. Тази глазирана с мед шунка със своята сладко-пикантна марината също е и невероятно лесна за приготвяне. А вкусът, както винаги, е гарантиран от естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
10 минути
Време за готвене
60 минути
Калории
1873 kJ / 448 kcal
Съставки
700 г свински бут с кожа
150 г мед
60 г масло
15 скилидки чесън
Приготвяне
- Загрейте фурната на 165 °C.
- Нарежете кожата на бута в диамантен модел и го поставете в тава за печене. Поставете скилидките в разрезите.
- Разтопете маслото и го смесете заедно с меда и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.
- Печете месото в съда за печене за около 60 минути, като нанесете отново маринатата няколко пъти.
- Накрая включете фурната на 200 °C, за да се оцвети.