fbpx

Ябълкови темпура хапки с мача дип

Изживейте магията на есента с тези ухаещи на канела ябълкови хапки, изпълнени със сладки и пикантни нотки вкус. Хрупкави отвън и сочни отвътре, пържените в темпура ябълки са идеално допълнени от кадифен мача дип и умами аромата на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

2675 kJ / 639 kcal

Съставки за "тестото"

Съставки за соса

  • 100 г натурално кисело мляко

  • 100 г заквасена сметана

  • 1 ч. л. чай матча

  • 1 с. л. лимонов сок

  • 1 ч. л. ванилова есенция

  • 1 с. л. мед

Пълнеж

  • 2 ябълки

  • 1 ч. л. канела

  • 1 щипка кардамон

  • 300 мл олио за пържене

Приготвяне

  • Разбъркайте добре съставките за тестото и оставете настрана.
  • Разбъркайте добре съставките за соса.
  • Обелете ябълките, нарежете на 8 парчета и ги поръсете с подправките. Намажете с готовата смес за “тесто” и изпържете в сгорещено олио за 3-5 минути до златиста коричка.
  • Поднесете изпържените парчета със соса в купа.
  • СЪВЕТ: Вместо ябълки може да се използвате и други плодове, като круши, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *