Изживейте магията на есента с тези ухаещи на канела ябълкови хапки, изпълнени със сладки и пикантни нотки вкус. Хрупкави отвън и сочни отвътре, пържените в темпура ябълки са идеално допълнени от кадифен мача дип и умами аромата на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
2675 kJ / 639 kcal
Съставки за "тестото"
150 г брашно темпура
150 мл газирана вода
Съставки за соса
100 г натурално кисело мляко
100 г заквасена сметана
1 ч. л. чай матча
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. ванилова есенция
1 с. л. мед
Приготвяне
- Разбъркайте добре съставките за тестото и оставете настрана.
- Разбъркайте добре съставките за соса.
- Обелете ябълките, нарежете на 8 парчета и ги поръсете с подправките. Намажете с готовата смес за “тесто” и изпържете в сгорещено олио за 3-5 минути до златиста коричка.
- Поднесете изпържените парчета със соса в купа.
- СЪВЕТ: Вместо ябълки може да се използвате и други плодове, като круши, например.